врати се на Слободен Печат

Пребарај некролози

ЖАЛНА ВЕСТ

Драги роднини и пријатели,

Со длабока болка и тага, Ве известуваме дека на ден 8.5.2024 по кратко боледување, почина

професор доктор ДИМИТАР ЈУРУКОВСКИ

Ти благодариме за тоа што беше најдобриот сопруг, родител и дедо и ни остави прекрасни спомени и не научи на трајни вредности. Секогаш горди на твоите дела како истакнат градежен инженер во областа на земјотресното инженерство, голем хуманист и возобновувач на ротаријанството во Македонија.

Погребот се изврши на 10.5.2024 година, на градските гробишта Бутел, во кругот на семејството.

Почивај во мир, сакан наш Митко.

Со почит,

Семејство Јуруковски

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

За мојот најсакан човек и најголемиот другар на светот

РОБЕРТ ВАКЛИНСКИ

д-р. Билјана Николовска

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До нашиот сакан и почитуван другар

РОБЕРТ ВАКЛИНСКИ

Засекогаш ќе останеш во нашите мисли како редок другар, шармер, градски лик. Каде и да си, нека ти е како што ти беше со нас.

Сале, Имер, Ставка

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Со тешко срце се збогуваме со нашата сакана мајка, баба и прабаба.

МАРА КУНОВСКА

18.03.1936 - 06.05.2024

Твојата ведра насмевка засекогаш ќе остане во нашите спомени, затоплувајќи ги нашите срца и влевајќи им надеж во најтешките моменти.

Ќе те паметиме како жената што секогаш беше насмеана.

Почивај во мир.

Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Драга наша Баба Маре, неизмерно Ти фала за се.

МАРА КУНОВСКА

18.03.1936 - 06.05.2024

Со срца полни прекрасни спомени, но во мигов столчени од тага, се збогуваме со Тебе и Те испраќаме во вечноста.

Твојот убав глас и нежното мелодично смеење засекогаш ќе одѕвонуваат во нас, а Твоите песнички ќе им ги пренесуваме на новите генерации.

Вечна Ти слава.

Од семејството

ЖАЛНА ВЕСТ

Почина мојата сакана мајка и баба

проф. РУЖА ИЛИЌ

Ќе остане засекогаш во нашите спомени.

Нејзиниот мил лик и човечка добрина ќе останат во нашите сеќавања.

Почивај во мир мајко најмила.

Жан Илиќ

ЖАЛНА ВЕСТ

Драги пријатели и роднини, ве известуваме дека на 29.4.2024 не напушти нашата сакана сопруга, мајка и баба

ВЕРКА ВОЛКАНОВСКА

1953-2024

Погребот ќе се одржи на 30.4.2024 на гробиштата Бардовци, со почеток во 12:00 часот.

Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Мила мајко и бабо

ЈЕЛЕНА УЗУНОВА

Ќе ни недостасуваш многу.

Трајно ќе останеш во нашите сеќавања.

Нека ти е вечен поменот.

Од синот Владо и внуката Мила

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Мила мајко и бабо

ЈЕЛЕНА УЗУНОВА

Ќе ни недостасуваш многу.

Трајно ќе останеш во нашите сеќавања.

Нека ти е вечен поменот.

Од синот Душко, снаата Наташа и внуките Офелија и Тифани

ЖАЛНА ВЕСТ

Ги известуваме сите роднини и пријатели дека после долго и тешко боледување почина нашата мила мајка, сопруга и баба

ЈЕЛЕНА УЗУНОВА

Посмртните останки ќе бидат изложени во Капелата на Гробиштата Бутел во недела, 28 април 2024 год. од 11 часот.

Од членовите на ужаленото семејство