врати се на Слободен Печат

Пребарај некролози

ЖАЛНА ВЕСТ

 Со голема тага и болка им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на 05.04.2022 година почина нашиот сакан татко, свекор и дедо

ТАШИ ШЕКЕРОВ

1947-2022

Погребот ќе се изврши на 7.4.2022 година (четврток) во 12:00 часот.

Телото ќе биде изложено во капела на Градските гробишта Бутел од 11:00 часот.

Неизмерно ќе ни недостасуваш.

Со љубов и почит

Синот Ѓорѓи, снаата Боркица и внуците Марио и Лука

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

ВЛАДИМИР БОГОЕВ

11.11.1961-4.4.2022

Од Милорад Стојмановски со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

ВЛАДИМИР БОГОЕВ

11.11.1961-4.4.2022

Од Миле Јовановски со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот почитуван професор и колега

ПРОФ. Д-Р ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ

редовен професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје на Катедрата за казнено право

1939-2022

Со заминувањето на проф. д-р Ѓорѓи Марјановиќ, Правниот факултет изгуби еден извонреден наставник и одличен педагог, но пред сè ценет колега и пријател.

Ќе останат во вечно сеќавање неговиот богат творечки опус, професионализмот карактеристичен за неговата работа и хуманиот однос кон студентите и колективот.

Од вработените на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот драг пријател

Проф. д-р ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ

Почивај во мир

Оливера со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На

Проф. д-р ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ

Почивај во мир.

Лиле и Боре Крстеви

IN MEMORIAM

Проф. д-р ЃОРЃЕ МАРЈАНОВИЌ

Беше посебен човек. А само посебните се распнати. Само посебните го носат крстот на рамо на патот кон Голготата.

Проф. Елена Градишки – Лазаревска

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

 на нашата мајка и баба

ЈУЛИЈАНА ДОЈЧИНОВСКА

која отиде во вечноста сакана и пазена како вистинска дама. За се што направи за нас.

Твоите Освит, Весна, Јулијана и Нико

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашата свекрва и баба

ЈУЛИЈАНА ДОЈЧИНОВСКА

со искрена љубов и длабока почит од снаата Софка и внуците Неда и Огнен

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот пријател и другар

ИВАНЧО КОВАЧЕВ

Остануваш вечно во нашите сеќавања.

Ќе ни недостасуваш.Почивај во мир.

Благој и Лилјана Зашови