врати се на Слободен Печат

Пребарај некролози

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

МИРОСЛАВ НАУМОВСКИ – ЛАВ

1947-2022

Од колегите спортски новинари

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На 1.3.2022 година се збогувавме со нашиот најмил

СЛОБОДАН ЦОБЕ ПЕТРОВИЌ

Засекогаш ќе остане во нашите срца.

Неутешни фамилиите Петровиќ и Миленковиќ

ЖАЛНА ВЕСТ

 Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Економски факултет – Скопје, со голема тага ја известува академската зедница, како и сите деловни пријатели и соработници дека на ден 27.2.2022 година, почина нашиот истакнат и ценет редовен професор во пензија

Проф. д-р ДРАГЕ ЈАНЕВ

Со неговата смрт, Факултетот изгуби ценет и признат соработник, кој со својот труд и залагање придонесе за поголема препознатливост на Економскиот факултет – Скопје, како високообразовна институција во земјата и надвор од неа.

Неговиот лик на беспрекорен професор ќе остане во трајно сеќавање.

Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј“Скопје                                                                                   Економски факултет – Скопје  

 

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До мојот колега и уредник на „Пулс“,

СЛОБОДАН ПЕТРОВИЌ

Почивај во мир.

Oд Костадинка (Коки)

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до нашата баба

КОРНЕЛИЈА МРАКОВА ПЕЈОВСКА

(1928 – 2022)

За прекрасната грижа што ни ја имаш дадено за нашето детство во Козле, за сведоштвата за Граѓанската војна во Грција, за пренесување на храброста што си ја имала во свои 20ти години да се бориш за татковината со пушка во рака, за пренесување на љубовта за родниот крај, за непресушната креативност и авторство, за твојот интегритет и добрина, за неверојатната меморија, луцидност и издржливост

Ти благодариме и те сакаме баба Кона.

Сега езерото и Пателе се повторно твои.

Неда, Елена, Илина, Огнен, Христијан и Александра

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот

Професор ДРАГИ ЈАНЕВ

Роден 1951-2022

Засекогаш ќе останеш во нашите мисли и нашите срца.

Од Кире, Чеде, доктор Кире и Ристе Хит

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот

Професор ДРАГИ ЈАНЕВ

Роден 1951-2022

Горди сме што те имавме.

Од фамилија Јаневи

ЖАЛНА ВЕСТ

Со длабока болка им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на 27.2.2022 почина нашата мајка, свекрва, баба и прабаба

КОРНЕЛИЈА ПЕЈОВСКА

родена МРАКОВА

1928 - 2022

Погребот ќе се изврши на ден 1 март 2022 во 12 и 30, во капела од 12 ч., на Градските гробишта Бутел.

Со голема љубов, благодарност и почит, ќерките Лилјана и Софка и синот Златко со семејствата

ЖАЛНА ВЕСТ

Со длабока болка во срцето им соопштувам на сите наши роднини и пријатели дека на ден 19.2.2022 година почина мојата сакана сестра

ВАСИЛКА МИКИЌ

Род. НИКУШЕВА

Погребот е извршен на 20.2.2022 година во Књажевац.

Почивај во мир.

Твоја Мими

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ 

На нашиот најмил дедо. Засекогаш ќе останеш во нашите срца, те сакаме најмногу дедо Чучу.

АНАСТАС НЕЧОВСКИ – ЧУЧУ

(1926-2022)

Илина, Сандра, Ани и Миа со семејствата.