врати се на Слободен Печат

Пребарај некролози

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Др.СТОЈЧЕ КОВАЧЕВСКИ

1941-2021

Нека ти е вечна слава голем човеку

Oд Дарко Башоски со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашата најпочитувана, со најблагородно срце и најчиста душа, пријателка и сосетка

РАДМИЛА КОЦАРЕВА

Почивај во мир, најмила наша госпоѓа Рада!

Со особена почит, соседите од зграда 87 на бул. Илинден, Скопје

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

РАДМИЛА ГАЛИЌ – КОЦАРЕВА

1932-2021

Радмила беше извонредно голем човек,кој ќе остане длабоко во нашите мисли и срца. Почивај во мир.

Од внукот Драган Галиќ со семејството од Белград  и внукот Сашо Галиќ со семејството од Краљево

 

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

РАДМИЛА ГАЛИЌ – КОЦАРЕВА

1932-2021

Радмила беше извонредно голем човек,кој ќе остане длабоко во нашите мисли и срца. Почивај во мир.

Од сестрата Ана и зетот Бошко Анѓелковски, внуката Гордана и Љупчо Несторовски

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашата почитувана и драга колешка,

Сестра МАРИЦА БОЖИНОВСКА

Горди сме што беше наша колешка и соработник, беше врвен професионалец посветен на својата професија, но пред се беше човек со големо срце исполнето со љубов, добрина и почит за сите нас. Иако засекогаш не напушти, твојот лик и дело,  твојата харизма и насмевка нема никогаш да бидат заборавени. Добрите луѓе никогаш не умираат. Ти благодариме за се. Нека ти е вечна слава и почивај во мир.

Од вработените во  ЈЗУ Специјализирана болница за белодробни заболувања и ТБЦ-Лешок

ПОСЛЕДНО ЗБОГУМ

на нашиот директор

АДЕМ КОЧАН

чиј спомен ќе го носиме вечно во нашите срца. Ни беше пријател, учител, водач-3 децении. Твоето дело ќе го продолжиме заедно со твоите деца и внуци. Почивај во мир наш Адем.

Од семејството и вработените

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На саканата тетка и баба

РОСКА ИЛИЕВСКА

1935-2021

Засекогаш во нашите мисли, молитви и срца. Почивај во мир

Од семејството Сотировски и Ристески

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

По повод ненадејната смрт на

Др. ДРАГАН ФИЛИПОВИЌ

истакнат хирург од Тетово

Голем активист и добротвор во СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА во Македонија, на семејството му изразуваме длабоко сочувство.

Српски Национален Совет во Македонија

ЖАЛНА ВЕСТ

Со голема тага ве известуваме дека почина нашиот

АДЕМ КОЧАН

поменот ќе се одржи на 10.11.2021 година во 13:30 часот во џамијата во Бутел 1, а закопот во 14:30 часот на Градските гробишта Бутел.

Од семејството

 

ЖАЛНА ВЕСТ

Со неизмерна тага ги известуваме роднините и пријателите дека на 9 ноември 2021 година почина нашата мајка, свекрва и баба

РУЖИЦА СТОЈМАНОВСКА

Родена 1941 година

Посмртните останки ќе бидат изложени денеска, во капелата на Градските гробишта во Бутел од 11.30 часот. Погребот е закажан во 12 часот.

Од семејството