врати се на Слободен Печат

Пребарај некролози

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
до нашиот драг кум

Јован Иљовски

Од кумашините Димитрија и Ефка Трајчески и децата Радица и Виктор

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот сакан и драг вујко

Тодор Аџисанков

Мите, Лиле, Ана и Гоце

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашиот

Чало Чаловски

1944-2021

На жалост оваа страшна болест одзема многу луѓе меѓу кој и нашиот Чало.
Тој со сите станари од нашата зграда беше пример како треба да се живее и работи за доброто на сите.

Почивај во мир
Станари од кула бр.8 од Градски зид

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашиот

Чало Чаловски

1944-2021

Со болка и тага се простивме од нашиот драг комшија.Тоа беше човекот кој многу допринесе да изградиме долгогодишно пријателство и прекрасно живеење во нашата кула од Градски зид.

Почивај во мир. Ти благодариме
Маја, Мими, Лидија и Бојан

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на мојот сакан син

Кочовски Ванчо

Мајката Нада

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Радко Манов

Почивај во мир драг пријателе

Ице, Лале, Горан и Росица

СЕЌАВАЊЕ

Борче Тасев

Ми беше чест што те познавав, сочувство до семејството
од Филип Поповски

Крајна благодарност до раководниот тим и вработените во домот за стари лица “Сонце”

Јас како сопруга на покојниот Драган Величковски кој престојуваше од 17.9.2017 година до неговата смрт на 12.3.2021 година оддавам крајна благодарност и внимание до раководниот тим на домот Сонце и сите вработени, а посебно до младиот директор Александар Димов за неговата посебна грижа и залагање за здравјето на Драган, на чии раце почина мојот сопруг

ДРАГАН ВЕЛИЧКОВСКИ

Од сопругата Арнаудова Катица

Јавна Благодарност

 Почитувани,

Од мое лично име, од името на мојата сопруга Гордана, целото наше семејство и од сопругата на починатиот Дарко,  Наташа Милошевска и фамилијата, сакам да изразам Јавна Благодарност и должна Почит кон доцент Д-р Јован Ивчев, Д-р Нада Ивчева, сите доктори, сестри и медицински персонал од интезивната нега од ГОБ 8 Септември-Скопје  кои беа вклучени во борбата за зачувување на животот на нашиот сега веќе покоен, но многу сакан зет,шура,брат и сопруг Дарко Милошевски.

Борбата за животот на Дарко Милошевски од страна на докторскиот тим беше посветена, секојдневна, макотрпна и исцрпна.

Иако, господ одлучи Дарко да биде во Царството небесно, ние како семејство и фамилија сакаме да изразиме огромна благодарност за пожртвуваноста на доц д-р Јован Ивчев и целиот медицински тим кој беше задолжен за негата на Дарко.

Белиот мантил како професија треба да биде високо достојна за Почит и Благодарност, а поготово сега, кога се исцрпени  и во борбата против Ковид.

Слава и Почит за докторите кои се наша најголема вредност.

Апел до сите граѓани да ја почитуваат оваа професија, бидејќи порано или подоцна, ние сме во нивните раце.

 

 

 

ДАРКО

Со огромна Почит и Благодарност,

Васил и Гордана Пишеви,

Семејството Пишеви,Наташа Милошевска и фамилијата.