врати се на Слободен Печат

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Се навршуваат 40 дена од смртта на нашиот сопруг, татко и дедо

ДРАГАН НАУМОВ

Поменот ќе се одржи во недела на 7  ноември во 11 часот на Градските гробишта Бутел

Од семејството

ГОДИШЕН ПОМЕН

На 8.11.2021 година, понеделник, се навршува една година од смртта на нашата сопруга, мајка и баба

ВАСИЛКА ЦВЕТКОВСКА

(1953-2020)

Поменот ќе се одржи на Градските гробишта Бутел, парцела 264, во 12 часот.

Сопругот Гроздан, синот Нино и внукот Максим

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До нашата мила и почитувана сестра, тетка и балдза

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Од Марија Писинова со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До нашата мила и почитувана снаа и вујна

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Од Весела Стојковска со ќерките со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До мојата сакана лела

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Од внуката Златица Жантевска-Пејиќ со семејството

ЖАЛНА ВЕСТ

Ве известуваме дека на 4-ти Ноември по долга и тешка борба со болеста не напушти нашата љубена мајка, баба и столб на семејството

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Погребот ќе се изврши на  Градските гробишта Бутел  на  5-ти Ноември во 12:30, а ќе биде изложена во Капела од 12 до 12:30 часот.

Од Татјана, Андреј, Марија и Ема

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

Изминаа шест месеци од смртта на нашиот сакан татко и дедо

БОГДАН БЕТИНСКИ

Поменот ќе се одржи на Градските гробишта Бутел на 7.11.2021година (недела) во 10: 30 часот. Засекогаш со нас. Почивај во мир

Твоето семејство

ПОМЕН

На ден 4.11.2021 година се навршува една година од смртта на нашата сакана мајка, свекрва и баба

ДРАГИЦА КОНЕВА

1929-2020

Засекогаш ќе останеш во нашите сеќавања

Семејство Коневи

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Изминаа четириесет тажни дена од смртта на мојата мила сопруга и прекрасна мајка

МАРИЈА НЕШКОСКА

Поменот ќе се одржи утре, петок, 5.11.2021 година во 12 часот во Соборниот храм Св. Климент Охридски-Скопје.

Ожалостени сопругот Стеван и ќерката Александра

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН 

Во сабота на 6.11.2021 година се навршуваат четириесет дена откако прерано не напушти нашата непрежалена сопруга и мајка

ЛИЛЈАНА ЈАЌОСКА

Ги известуваме сите роднини и пријатели дека во 12:00 часот, ќе го посетиме нејзиниот вечен дом на Градските гробишта Бутел.

Со неизмерна тага и вечен спомен, од сопругот Душан, синот Драгољуб, ќерката Александра и ќерката Елена со сопругот Горјан и децата Мила, Нико и Алек.

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот зет, тетин и дедо

ДРАГАН ДАНГАЛОВ

Почивај во мир.Со длабока тага

Ангел, Милена и Петар

ЖАЛНА ВЕСТ

На ден 2.11.2021 година во својата 81ва година на животот не напушти нашиот сакан сопруг и татко

ДРАГАН ДАНГАЛОВ

Погребот ќе се изврши на ден 3.11.2021 година од 11 до 11:30 часот , кога телото ќе биде изложено во капелата  на Градските гробишта Бутел.Засекогаш ќе останеш во нашите мисли и сеќавања.

Ожалостени сопругата Слободка и синот Оливер

СЕЌАВАЊЕ

Пет години без твојот ведар лик и насмевка

БИЛЈАНА МЛАДЕНОВСКА

Времето што одминува неможе да ја намали тагата и болката по тебе.Вечно ќе те носиме во нашите срца и горди сме што те имавме.Почивај во мир

Мајката Ана, братот Горан и снаата Моника

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
Изминаа шест тажни години откако прерано не напушти нашата единствена и сакана ќерка

ЈУЛИЈА ВИЧИШКА КОСТОСКА

Чедо наше, Почивај во мир и спокој.

Неутешни родителите

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
До нашиот сакан сопруг, татко, свекор и дедо

Димитар Котески

1941 – 2021

Мил наш,
Горди сме што имавме нежен и пожртвуван сопруг, родител и дедо. Со твоето широко срце ни даруваше огромна љубов, добрина и разбирање на сите. Беше искрен, чесен и решителен во животот, така не воспита и нас.
Бескрајно те сакаме и вечно ќе ни недостасуваш.

Со љубов,
Сопругата Кики, синот Михајло и ќерката Магдалена со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
До почитуваниот близок и сакан пријател

Благоја Дончев

Засекогаш во нашите мисли и сеќавања.
Семејство Каратукови

СЕЌАВАЊЕ

На ден 24.10.2021 година се навршуваат 4.5 (четири и пол) години како Ти го остави своето гнездо кое Ти го створи и одлета многу далеку, не се врати и никогаш нема да се вратиш.

Љубица Коруноска

Твојата слика стои на масата во дневната соба опкружена со свежи цвеќиња. Цвеќето кое ти го купи рашири гранки и ја прегрна твојата слика и цврсто ја чува. Твојот вечен дом го посетуваме секој празник и секој викенд носиме цвеќе, палиме свеќа, ја бацуваме твојата слика на каменот, седиме на дрвената клупа и очекуваме да
се појавиш да те видиме, но ти не се појавуваш. Со насолзени очи заминуваме со мисла дека идниот викенд ќе се појавиш.

Почивај во мир сакана и мила.
Од твоето мило и сакано семејство

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН
Изминаа шест тажни месеци од смртта на нашиот сакан сопруг, татко и дедо

Чаловски Чало

Поменот ќе се одржи на 23.10.2021 година( сабота) во 11 часот на Градските гробишта Бутел каде ќе го посетиме неговиот вечен дом и положиме свежо цвеќе.

Почивај во мир.
Ожалостени сопругата Љупка, ќерката Чалика, зетот Слободан и внуката Сара.