врати се на Слободен Печат

НЕПРЕБОЛ

Една година неизмерна тага и огромна болка, без нашиот најмил татко, свекор и дедо

ТАШИ ШЕКЕРОВ

Тагата не се намалува, празнината е ненадоместлива.

Мили тато, насекаде е присутен твојот благороден лик, твојата добрина, трудољубивост, чесност и истрајност.

И се придружи на мама да ја чуваш во небесите, а нас да ни го осветлувате патот за кој бевте пример и по кој треба да чекориме .

Вечно ќе живееш во нашите срца, љубовта што ни ја даруваше и прекрасните спомени кои ги носиме, засекогаш ќе те чуваат од заборав.

Со љубов и почит засекогаш твоите Ѓоко, Боркица, Марио и Лука.

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

На 05.4.2023 година се навршува една година откако не напушти нашиот сакан татко, свекор и дедо

ТАШИ ШЕКЕРОВ

(1947 – 2022)

По тој повод на 01.4.2023 год. (сабота) во 11:00 часот, ќе го посетиме неговиот вечен дом на Градските гробишта во Бутел, да оддадеме почит и положиме свежо цвеќе.

Горди сме што те имавме и секогаш ќе бидеш со нас.

Со љубов и почит синот Ѓорѓи, снаата Боркица и внуците Марио и Лука.

ДВАЕСЕТГОДИШЕН ПОМЕН

 

Дваесет години непребол

ВИОЛЕТА ТРАЈКОВСКА

Остануваш засекогаш со нас

во нашите мисли, срца, сеќавања…

Од сопругот Александар, синот Мирослав и ќерката Лидија со семејствата.