врати се на Слободен Печат

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

На 28.5.2022 година се навршува една година од смртта на нашиот татко, дедо и прадедо

ЈОВАН СИЛЈАНОВСКИ

Одд. Наставник

Поменот ќе се одржи на гробиштата во Драчево во 11 часот.

Почивај во мир во твоето вечно почивалиште.

Од ќерката Виолета со семејството

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На мојот најсакан брат

СЛАВИША КАЈЕВСКИ

Мојот постар брат, мојот заштитник, мојот ангел чувар сега е најсјана ѕвезда на небото.

Заедно се радувавме и ја славевме секоја твоја премиера, награда и успех.

Но, сега ти блескај на небото ѕвездо моја со наубава насмевка, а јас ќе тагувам по тебе додека не се сретнеме повторно.

Твоја Нани

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На мојот сакан брат

СЛАВИША КАЈЕВСКИ

Најсјајната ѕвезда на небото, за мене, засекогаш ќе бидеш ти. До нашата следна средба, почивај во мир.

Тијана

ДЕВЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Поминаа девет  дена како си замина

ПРОФ.Д-Р МИХАИЛ ВАСИЛ ЧЕПРЕГАНОВ

Ти благодариме за твојата неизмерна љубов и грижа.

Посетата на вечниот дом ќе биде на 28 мај 2022

во 11 часот на Градските гробишта во Штип.

Ожалостени ќерката Билјана, зетот Жико и внуците Јован, Мила и Бојана

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

Изминаа шест месеци од ненадејната смрт на нашиот сакан син, брат и вујко

СЛАВИША КАЈЕВСКИ

По тој повод на 28.5.2022 год. во 11 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом на гробиштата во с. Орман.

Неговата ведрина, насмевка и љубов ни недостигаат секојдневно. Горди сме што те имавме, твојата големина како личност, твоите животни постигнувања, твоето благородно срце и твојата насмевка засекогаш ќе бидат дел од сите нас.

Голема е тагата по тебе, голема е загубата наша.

Времето минува, а болката не…

Спомените остануваат засекогаш…

Секогаш неутешни, од семејството

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Помина една година од смртта на нашата најсакана сопруга, мајка, свекрва и баба

МЕНА ПАВЛЕСКА

1945-2021

Секогаш ќе ни недостасуваш, те сакаме бескрајно.

Поменот ќе се одржи на 28.5.2022(сабота) година во 10:30ч. на гробиштата во Ѓорче Петров и ќе положиме свежо цвеќе.

Ти секогаш ќе бидеш во нашите срца.

Од сопругот Михајло, синот Влатко, снаата Лидија и внуката Сандра

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

ЈОВАН СИЛЈАНОВСКИ

с. Гари

1934-2021

Чесност, Амбиција и Дисциплина се одлика на големи луѓе.

Почивај во мир.

Од семејството

IN MEMORIAM

ИВО ТЕМЕНУГОВ

2002-2022

Дваесет години непребол.

Оле со децата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот долгогодишен другар

ГОЦЕ АНДОНОВСКИ

од Сашо-Цампа, Златко, Љиља, Цици

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот зет и тетин

МИХАЈЛО ЕЛЕНЧЕВСКИ

Почивај во мир.

Од Раде Вељановски со семејството

ЖАЛНА ВЕСТ

Со длабока тага и жалост соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на ден 22.5.2022 година, почина нашиот драг и почитуван брат, вујко и стрико

ЈОНЧЕ ЦВЕТКОСКИ

1948-2022

Твојот ведар лик, љубов и посветеност ќе ни недостасува.

Секогаш ќе бидеш во нашите мисли и срца.

Последната почит и испраќање е спроведено на ден 24.5.2022 година.

Бранкица, Трајче, Стојка, Горан со семејството и Магдалена со семејството

ЖАЛНА ВЕСТ

Со жал ве известуваме дека по долга борба со болеста си замина нашиот сакан и најдобар сопруг и татко

ТРАЈЧЕ БАЗЕРКО

Засекогаш ќе останеш во нашите срца и мисли.

Посмртните останки ќе бидат изложени во капела во понеделник, 23.5.2022 г. во 11 часот на Градските гробишта Бутел.

Од семејството

СЕЌАВАЊЕ

Една година без нашата драга пријателка

ДРАГИЦА ЈАНЕВА

Вечно во срцата на Емине, Кики, Васе и Станојка

ЖАЛНА ВЕСТ

Со  длабока тага и болка се простуваме од нашиот сакан дедо и прадедо

МИХАИЛ ЧЕПРЕГАНОВ

Ти благодариме за твојата бескрајна љубов, внимание, посветеност и грижа.

Почивај во мир.

Ожалостени внуците Јован, Мила и Бојана и правнуците Максим и Анастасија

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До нашиот

ЧИЧО МИШЕ

Почивај во мир.

Од внуците Тоше и Васе со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот сакан брат и девер

ПРОФ.Д-Р МИХАИЛ ЧЕПРЕГАНОВ

Времето минува, но нема заборав!

Остануваш во наше длабоко сеќавање.

Почивај во мир.

Твоите Методи и Калина Чепреганови

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа 5 тажни години без нашиот сакан и почитуван

Проф. Др. ЃОРЃИ СТАВРИЌ

Неговата љубов, ведрина, дух и ум ни недостигаат секојдневно.

Сопругата Василка и синовите Владимир и Дејан со семејствата

ЖАЛНА ВЕСТ

Со длабока жалост ги известуваме сите роднини и пријатели дека нашиот сакан татко

МИХАИЛ ЧЕПРЕГАНОВ

Почина на 18 мај 2022 година.

Посмртните останки ќе бидат изложени во капелата на

Градските гробишта во Штип на ден 21 мај 2022 од 11 до 12 часот.

Погребот ќе се изврши во 12 часот.

Од ќерката Билјана и зетот Жико