врати се на Слободен Печат

IN MEMORIAM

ГЕОРГИ ПАНОВСКИ

пет години

Ќерките Радмила и Соња со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашата

ВИКТОРИЈА РОБЕВА РАМАДАНОВИЌ

Почивај во мир и спокој мила Рија

Ти посакуваат сестрата Мимоза и внуката Здравка со семејството

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Одбележуваме една тажна година од смртта на нашиот сакан сопруг, татко и дедо.

ВАСИЛ АЛЕКСОВ

По тој повод, на 25.12.2021 година, во 11:00 часот ќе го посетиме неговото вечно почивалиште на Градските гробишта Бутел да оддадеме почит.

Во мислите и срцата навираат твоите спомени и дела, правејќи нè горди и благодарни што те имавме во нашите животи.

Сакан наш, нека те следи нашата љубов, имај светол пат и почивај во мир.

Од сопругата, синот и внуките.

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

 На нашата мила, сакана, почитувана и никогаш незаборавна сопруга, мајка, свекрва и баба

 

МЕРИ ШЕКЕРОВА

По тој повод, на 25.12.2021 год. (сабота) во 12:00 часот, ќе го посетиме нејзиниот вечен дом на Градските гробишта Бутел, да оддадеме достојна почит и положиме свежо цвеќе.

Засекогаш ќе те носиме во нашите срца.

Со љубов и почит сопругот Таши, синот Ѓорѓи, снаата Боркица и внуците Марио и Лука

 

                                                                    НЕПРЕБОЛ

Шест месеци на неизмерна тага и огромна болка, без Тебе, Твојата неизмерна љубов и добрина, посветеност и грижа за сите нас.

МЕРИ ШЕКЕРОВА

Деновите се нижат, тагата е неизмерна. Ни одлета така брзо, нечујно… сеуште не сме свесни дека те нема.

Насекаде околу нас е присутна твојата широка насмевка и ведрина, одекнуваат твоите зборови полни со милост, топлина, љубов и безрезервна поддршка.

Мери, ти си незаборавна сопруга, мајка, свекрва и баба, твоите дела и љубовта што ни ја даруваше Те прават безвременска и вечна!

Споменот за Тебе е највредниот дар што го носиме во нашите срца.

Со љубов и почит засекогаш твоите Таши, Ѓоко, Боркица, Марио и Лука

 

 С Е Ќ А В А Њ Е

Во сабота на 25.12.2021 година ќе се сетиме на нашата најмила сопруга и мајка

ХАРИКЛИЦА К. ВЕЛКОВСКА

Поминаа дваесет години без тебе,дваесет години тага и непребол. Се сеќаваме сега и засекогаш.

Твоите: Томе, Калина и Атанас

 

СЕЌАВАЊЕ

академик проф.Др. ЃОРЃИ ФИЛИПОВСКИ

Се навршија две години од заминувањето на нашиот татко,дедо и прадедо

Нека му е вечна слава и памет.

од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот брат, девер, чичко и дедо

БРАНКО КАЦАРСКИ

1956-2021

Од братот Кокан, снаата Лиле, внуците Владимир и Мико со семејствата Кацарски

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

за нашиот почитуван татко и дедо

ЖИВКО БОЖИНОВСКИ

Засекогаш остануваш во нашите мисли и срца. Почивај во мир.

ќерката Весна со семејството

 СЕЌАВАЊЕ

на денешен ден, пред осумнаесет години, почина нашиот

ДРАГОЉУБ СТАВРЕВ

ЉУПЧО

Сакан и почитуван сопруг, татко и дедо.

Од сопругата и од синот и ќерката со своите семејства.

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашата сакана мајка, свекрва и баба

СЛОБОДАНКА АНТОНИЈЕВИЌ

Од синот Игор и семејството

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН

МАРГАРИТА АТАНАСОВСКА

Поминаа три тажни години како три дена откако те нема помеѓу нас. Почивај во мир, те спомнуваме во нашите мисли.

Поменот ќе се одржи на 25.12.2021 год. во 9:30 часот во црквата Свети Никола во Крушево.

Ожалостени сопругот Васе и ќерките Елена и Стефанија

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На ден 21 декември 2021 година почина нашата сопруга, мајка и баба

СЛОБОДАНКА АНТОНИЈЕВИЌ

Изгубивме прекрасен човек. Ќе тагуваме засекогаш во нашите срца.

Погребот ќе се изврши на 22.12.2021 година на Градските гробишта Бутел во Скопје во 12 часот

Од семејството Антонијевиќ

СЕЌАВАЊЕ

ВЛАДИМИР ДИМОВСКИ

1957-2016

Најмил наш Ти благодариме за се што стори за нас. Се сеќаваме на тебе со љубов, тага, гордост. Вечно ќе живееш со нас.

Почивај во мир.

Милка, Соња, Трајче, Данчо, Наташа

СЕЌАВАЊЕ

Во вторник на 21.12.2021 г. се навршуваат 12 години од прераната смрт на нашиот сакан и непрежален сопруг, татко, син и брат

ИГОР НАЈКОВ

 

По тој повод ќе го посетиме неговиот вечен дом и ќе положиме свежо цвеќе.

Времето не лечи рани, деновите не носат заборав.

Споменот за тебе е највредното што го носиме во нашите срца.

Со љубов, твоите Маја и Матеа, таткото Костадин и мајката Катерина, братот Васко со семејството

СЕЌАВАЊЕ

ИВАН ДИМОВСКИ

1930-2000

Најмил наш Ти благодариме за се што стори за нас. Се сеќаваме на тебе со љубов, тага, гордост. Вечно ќе живееш со нас.

Почивај во мир.

Милка, Соња, Трајче, Данчо, Наташа

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до саканата братучетка

СНЕЖАНА РАДЕСКА

Од Ружица Јосифовска со фамилијата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до саканата братучетка

СНЕЖАНА РАДЕСКА

Од Димитар и Светлана Јосифовски со фамилијата