врати се на Слободен Печат

СЕЌАВАЊЕ

На 17.7.2022 г. се навршуваат 13 години од твоето заминување во вечноста

РАДОЈКО Д. ТОФИЛОВСКИ

Годините минуваат времето не застанува. Но, тагата и болката по тебе остануваат во нашите срца и души.

Почивај во мир.

Со љубов од семејството

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ

ИГОР ШУМАНОВСКИ

Наш најмил. Дваесет години недостигаш, но се што доживеавме те чува од заборав.

Фамилија Бојковски

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ

Дваесет години без нашиот син, брат и вујко

ИГОР ШУМАНОВСКИ-ШУМАН

15.7.2002-15.7.2022

Дваесет години без твојата насмевка, збор, поддршка, дружба, љубов. Но, твојот лик, дело и се што доживеавме заедно те чуваат од заборав. Недостигаш неизмерно.

Од родителите, сестрите и внуците

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

ПАТРНОГИЌ МИРОСЛАВ

Текстилен инжинер

Душо моја,

Разделбата боли, а јас немам сила да те заборавам сеуште, а тоа не го сакам ниту пак го можам бидејќи вистинската љубов до вечност трае, од се срце се прима и дава.

Многу среќни години поминавме заедно, а тоа останува во сеќавање засекогаш.

Имаше многу радост, но понекогаш и тага, но секогаш надминувавме се благодарејќи на нашата голема и искрена љубов, поддршка и доверба.

Засекогаш твоја Љиљана

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Измина една година откако не напушти нашиот сакан сопруг, татко и дедо

АНДОН МАЛИНОВСКИ

Поменот ќе биде во сабота на 16.7.2022 година во 10:30 часот на Градските гробишта Бутел .

Од сопругата Данче, ќерките Маја и Лиле, зетовците и внуците

ВО СПОМЕН

Една година без нашиот

РАДОВАН РАЃЕНОВИЌ

Со љубов и почитување, низ многу убави спомени те чуваме од заборав

Сопругата Катица, ќерката Сања и синот Ненад со семејствата

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ

Дваесет години без нашата мила, сакана и почитувана мајка

ЦВЕТАНКА АТАНАСОВСКА

4.4.1930-14.7.2002

Со љубов ќерката Ленче и синот Јонче со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот пријател

МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

ТИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА СЕ.

Почивај во мир.

Од вработените на ВВ Тиквеш

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Др. ГЕОРГИ ЧАДЛОВСКИ

Со почит,

Плива Скопје

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На ден 09.07.2022 година почина

Проф. Д-р. ГЕОРГИ ЧАДЛОВСКИ

Погребот на Проф. Др. Георги Чадловски ќе се одржи во среда, 13ти јули 2022 година, со почеток во 11:00 часот, на градските гробишта Бутел, Скопје.

Од семејството

СЕЌАВАЊЕ

На револуционерот и АСНОМ на 13.7.2022 г. се навршуваат седумдесет и една година од смртта на

ПАНКО БРАШНАРОВ

Народен пратеник од Велес

1883-1951

Од правнукот Костадин Сарагинов- Скопје

ЖАЛНА ВЕСТ

Проф. Др. ГЕОРГИ ЧАДЛОВСКИ

Дедо ќе фалиш,

Пребрзо не напушти, прерано си замина, останаа толку зборови недоречени, останаа толку блескави идеи недовршени…

Беше човек кој даваше, беше човек кој создаваше, беше човек кој критикуваше, но беше човек кој не воздигнуваше барајќи го најдоброто од себеси не очекувајќи ништо за возврат, беше столб на нашето семејство, живееше за нас и сега треба да научиме да живееме без тебе…

Дедо празнината што ја оставаш е огромна, но твојот неуморен дух ќе продолжи да живее преку твоето дело, твојата приказна не завршува тука бидејќи ќе продолжи да живее во нашите мисли, во честите спомнувања во добро, преку твоите правнучиња, преку се што ти си создал и си помогнал да создадеш.

Погребот на Проф. Др. Георги Чадловски ќе се одржи во среда, 13ти јули 2022 година, со почеток во 11:00 часот, на градските гробишта Бутел, Скопје.

Дедо ќе фалиш,

Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

МИЛАН МИШО АНАСТАСОВ

Нашиот Мико, Спомените за тебе долго ќе бидат во нашите мисли и раскажувања.

Буба и Кочо Бабушков со децата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Со неизмерна почит и вечен спомен на нашиот сват изразуваме најдлабоко сочуство- нека му е светол патот во вечноста.

Твоите Иванка, Зоран и Маја Чанговски

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Драг наш чичо Мето

Вечно ќе бидеш дел од нашите мисли и животи. Летај спокојно кон ангелите каде што ти е местото.

Внуката Билјана и Жико Крстиќ со семејството

 

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Драг наш дедо Мето

Засекогаш ќе ја чувствуваме, следиме и шириме твојата љубов кон животот и музиката.   Благодарни сме за секоја твоја кажана мудрост, отсвирена нота и напишан збор!

Ќе се сеќаваме на твојот благороден лик.

Твоите внуци Стефан, Ана, Матеј, Јоана и баба Пепијака.

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Секогаш ќе ја паметиме твојата добрина и милост!

Твоите Миланка и Благоја Дојчиновски

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Беше привилегија да бидеме дел од твојот живот. Нашето заедничко патување низ времето продолжува!

Со љубов Цеци и Гоце, Тања и Владо