врати се на Слободен Печат

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на почитуваниот

МИХАЈЛО РИСТЕСКИ

Од Јордан Јорданов

ТАЖЕН ПОМЕН

На ден 29.6.2022 се навршуваат 40 тажни денови од смртта на нашата мајка, баба и свекрва

БЛАГОЈКА БОЖИНОВСКА

Родена БИСИНОВА

Поменот ќе се одржи на Градските гробишта Бутел во 10 часот.

Од семејството

ЧЕТИРИГОДИШЕН  ПОМЕН

На 29.6.2022 година се навршуваат четири години без нашата сакана сопруга, мајка, баба и нане

Др.проф. РАДМИЛА ГРУПЧЕ

Вечно ќе бидеш во нашите мисли и срца.

Со почит, сопругот Љупчо, семејство Групче, семејство Кралевски, внуци и правнуци

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

БЛАГОЈКА БОЖИНОВСКА

Мила моја мамичке со твоето заминување останавме без твоето големо срце, кое на секому му веруваше.

Прости ми што не бев крај тебе во последните мигови од твојот живот, а на тие што ни го ускратија тоа ГОСПОД НЕКА ИМ СУДИ.

Поменот ќе се одржи на 29.6.2022 година во 11 часот на Градските грбишта – Скопје.

Од ќерката Слаѓана со фамилијата

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Ве известуваме дека на 29.06.2022 година, во 12 часот, на Градските гробишта Бутел (парцела 39 3 1А) ќе се собереме кај нашиот мил сопруг и татко

ТРАЈЧЕ БАЗЕРКО

за да ги одбележиме 40 дена во неговиот вечен дом.

Од семејството

НЕПРЕБОЛ

Една година на неизмерна тага и огромна болка, без нашата најмила мајка, свекрва и баба

 

МЕРИ ШЕКЕРОВА

Тагата е се поголема, празнината ненадоместлива.

Мила мамо, насекаде е присутна твојата насмевка, позитивна енергија, очи полни топлина и твојот мил глас со кој ни даваше безрезервна поддршка.

Ти се придружи и твојот Ташко, да те чува кај ангелите.

Засекогаш ќе живееш во нашите срца, љубовта што ни ја даруваше, грижата, добрината и твојот светол лик вечно ќе те чуваат од заборав.

Со љубов и почит засекогаш твоите Ѓоко, Боркица, Марио и Лука

 

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

На 1.7.2022 година се навршува една година откако не напушти нашата сакана мајка, свекрва и баба

МЕРИ ШЕКЕРОВА

(1948 – 2021)

По тој повод на 25.6.2022 година (сабота) во 11 часот, ќе го посетиме нејзиниот вечен дом на градските гробишта во Бутел, да оддадеме почит и положиме свежо цвеќе.

Горди сме што те имавме и секогаш ќе бидеш со нас.

Со љубов и почит синот Ѓорѓи, снаата Боркица и внуците Марио и Лука

 

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

На нашиот сакан Дедо

ПРОФ.Д-Р МИХАИЛ ЧЕПРЕГАНОВ

Ќе те носиме во нашите мисли и срца засекогаш.

Горди сме што те имавме, твојата големина како личност, твоите животни постигнувања, твоите од срце совети и твојата насмевка ќе бидат дел од сите нас.

Со неизмерна тага и вечен спомен

Твоите Јован, Мила и Бојана

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

На нашиот сакан татко

 

ПРОФ.Д-Р МИХАИЛ ЧЕПРЕГАНОВ

По тој повод, на 26 јуни 2022 година, во 11 часот, ќе го посетиме неговиот вечен дом на градските гробишта во Штип.

Ќе те носиме во нашите срца и мисли. Многу ни недостигаш.

Ќерката Билјана и зетот Жико

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ

 

МАРЈАН КОЛИШЕВСКИ

1955-2012

Нека Ти е лесна земјата и почивај во мир, друже …

Од колегата Милан

ПОМЕН

Една година од смртта на нашиот сопруг и татко

ЗВОНИМИР СЛАВЕСКИ

По тој повод на 25.6.2022 година во 10 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом и ќе му

оддадеме достојна почит.

Од сопругата Диана со децата Лидија, Радослав и Даница

ПОМЕН

Четириесет дена од смртта на нашата мајка, свекрва, баба и прабаба

РАДОЈКА СОКОЛИЌ

1938-2022

Во вторник  21.6.2022 година во 10 часот ќе го посетиме нејзиниот вечен дом на Градските гробишта Бутел и ќе и оддадеме достојна почит.

Од синот Златко со семејството

СЕЌАВАЊЕ

На 19 јуни се навршуваат 6 години откако нѐ напушти нашата сакана сопруга, мајка и баба

ВАСИЛКА ЦИКЛЕВСКА САЛОМ

По тој повод ќе и оддадеме почит на гробиштата во Ѓорче Петров и ќе положиме свежо цвеќе на нејзиниот вечен дом.

Од семејството

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Се навршува една година откако не напушти нашата сакана мајка, свекрва и баба

 

Д.р НАДА СТЕФАНОВА СПАСОВА

По тој повод ќе го посетиме нејзиниот вечен дом да и оддадеме неизмерна почит и љубов.

Од твоите Игор, Дејан, Наташа, Владе и Александар.

 

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Се навршува една тажна година откако не напушти нашата сакана тетка и баба.

Д.р НАДА СТЕФАНОВА СПАСОВА

Измина една тажна година без тебе, но спомените се вечни.

По тој повод ќе го посетиме твојот вечен дом и ќе положиме свежо цвеќе. Вечен спомен тете!

Биби, Диме, Калина и Александра

 

IN MEMORIAM

Се навршуваат  26 години од смртта на мојот сопруг

ХАЏИ КОСТОВ ТОМАС

Дипл.инг. технолог

1939-1996

Повторно помина уште една година, но за толку сум поблиску до тебе. До нашата средба на ѕвезденото небо, почивај во мир најмил мои.

Вечно ожалостена сопруга,

Снежана Хаџи Костова

IN MEMORIAM

Се навршуваат 13 години од прераната смрт на мојот син единец

ХАЏИ КОСТОВ ВИКТОР

Дипл.инг. технолог

1978-2009

Повторно помина уште една година, но за толку сум поблиску до тебе. До нашата средба на ѕвезденото небо, почивај во мир најмил мој.

Вечно ожалостена мајка,

Снежана Хаџи Костова

ГОДИШЕН ПОМЕН

На нашиот мил, сакан, почитуван и никогаш незаборавен брат, шура, вујко и дедо

Д-р. СЛОБОДАН ВАСЕВСКИ

хирург од Скопје

По тој повод на 18.6.2022 година (сабота) во 11 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом на Градските гробишта Бутел, ќе положиме свежо цвеќе и ќе му оддадеме достојна почит.

Со почит

Сестрата Гордана, зетот Панче, внуците со нивните семејства