врати се на Слободен Печат

ЖАЛНА ВЕСТ

На ден 09.07.2022 година почина

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Опелото ќе се одржи на ден 11.07.2022 година (понеделник) во Соборниот храм “Св. Климент Охридски” во Скопје од 11:45-13:00 часот. Погребот ќе се изврши на Градските гробишта во Бутел.

Ожалостени сопругата Калина, ќерките Цветанка и Татјана со семејствата.

 

СЕЌАВАЊЕ

Поминаа три години откако си замина за навек

МАРКОВСКИ ЦВЕТАН

Со твојата племенита душа ни остави тага во нашите срца и души.

Многу ни недостасуваш.

Почивај во мир.

Од сопругата Борика со твоите синови, снаи и внуките Ангелка и Ивана

ЖАЛНА ВЕСТ

Ги известуваме роднините и пријателите дека почина нашиот татко, свекор и дедо

МИЛАН МИШО АНАСТАСОВ

Посмртните останки ќе бидат изложени во капелата на Градските гробишта Бутел на 07.07.2022 од 11.30 ч до 12.30ч

Синовите Венцо, Дарко и Бојан со сопругите и децата

ТАЖНО СПОМНУВАЊЕ

МИРКА

Една година без тебе

За навек во нас

Ристо Сандра Игор

СЕЌАВАЊЕ

На најсаканото синче и братче

АЛЕКСАНДАР ТАНЕВСКИ

12 години

(6.7.1996-6.7.2022 г.)

Најмил, љубовта за тебе не исчезнува, се будиме и заспиваме со неа.

Те милуваме во нашите соништа, те спомнуваме преку нашите зборови и длабоко во себе те чуваме од заборавот.

Бескрајно ни недостасуваш ангелу наш најсакан.

Твоите најсакани мајката Весна Герасимовска и сестрата Билјана

СЕЌАВАЊЕ

АЛЕКСАНДАР ТАНЕВСКИ

(24.06.1984-06.07.1996)

Мил наш Александар,

Твојата љубов и најнежна душа, се секогаш околу нас. Ни недостасуваш премногу, ангелу.

Билјана, Анастазија и Тео

СЕЌАВАЊЕ

АЛЕКСАНДАР ТАНЕВСКИ

(24.06.1984-06.07.1996)

Мил Александар,

Твојата ѕвезда не следи насекаде.

Засекогаш остануваш во нашите спомени и во нашите срца.

Баба Нада

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашата многу сакана и почитувана золва и тетка

ЗАГОРКА ТАСЕВСКА

Ќе ја паметиме по нејзиниот весел дух и добрина.

Снаата Ленче Гаврилска и внуките Пепи и Тања со семејствата

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН

На мојот сакан и почитуван брат

СЛОБОДАН РИСТОВСКИ

-БОБИ-

По тој повод на 4.7.2022 година ќе го посетиме неговиот вечен дом  на гробиштата во Ѓорче Петров и ќе положиме свежо цвеќе.

Од сестрата Вера со фамилијата

НЕПРЕБОЛ

Изминаа 10 тажни години од кога не напушти нашата мила Анета, мајка, сестра и сопруга

АНЕТА ЈОВЕВСКА

По тој повод во недела на 3 јули во 10 часот ќе го посетиме нејзиниот вечен дом.

Од нејзините најмили Иво, Маја, Елена, Ирена и Тоска

Ж А Л Н А   В Е С Т

Ги известуваме роднините и пријателите дека почина нашата мајка и баба

ЗАГОРКА ТАСЕВСКА

-Зага аптекарката-

Посмртните останки ќе бидат изложени во капелата на Градските гробишта Бутел на 2.7.2022 год. од 10 до 11 часот.

Секогаш ќе бидеш во нашите мисли и сеќавања, твојот лик вечно ќе живее во нашите срца.

Синот Мишко, ќерката Биљана, снаата Наталија, зетот Гого, внуките

Ана, Елена, Оља и Искра со семејствата

НЕПРЕБОЛ

Изминаа 10 тажни години откога нé напушти мојата сакана ќерка

АНЕТА ЈОВЕВСКА

Почивај во мир, мила моја Анета

Твојата мајка Душанка Ивановска

 

НЕПРЕБОЛ

Изминаа 10 тажни години од кога не напушти нашата мила

АНЕТА ЈОВЕВСКА

Почивај во мир.

Од семејство Живковиќ,

Ирена, Драган, Дејан и Стефан

СЕЌАВАЊЕ

ЧАВДАРОВА ВИТА

2017-2022

Времето поминува но спомените за тебе остануваат вечно

Од ќерката Соња со фамилијата

СЕЌАВАЊЕ

ЧАВДАРОВ АНДОН

2008-2022

Времето поминува но спомените за тебе остануваат вечно.

Од ќерката Соња со фамилијата

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Помина една година, животот без тебе не е живот

ПЕТРЕСКА ДОСТА

Поменот ќе се одржи на 3.7.2022 година во 10:30 на Градските гробишта Бутел.

Многу те сака

Боре

ПОМЕН

ВЕЛЕ АРСОВСКИ

-ГАРИ-

На 1.7.2022 година се навршуваат 11 години.

Сеќавањата и спомените се секојдневни.

Почивај во мир

Сестрата Трајка со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на баба

ЃУРЃА РИСТЕСКА

од Јордан Јорданов, бате Ристо и Мајче.