врати се на Слободен Печат

ГОДИШЕН ПОМЕН

АЛЕКСАНДАР НАЦЕВСКИ

Поменот ќе се одржи на 9.4.2022 година (сабота) на Градските гробишта Бутел во 11 часот.

Засекогаш во нашите мисли и срца.

Со љубов и вечен спомен, семејството Нацевски

ГОДИШЕН ПОМЕН

На 9.4.2022 г. се навршува 1 година од смртта на нашиот сакан и почитуван татко и дедо

ЗВОНИМИР СПАСИЌ

1937-2021

Болката, тагата и големата празнина без тебе гласно зборува за љубовта и почитта кон тебе. Секогаш ќе недостасуваш и вечно ќе те паметиме.

Те сакаме

Почивај во мир

Од ќерката Снежана со семејството

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

На 9 април изминуваат 40 дена откако почина нашата сакана

МАРИЈА СЕРАФИМОСКА ГРЧЕВА

Празнината од твоето заминување е многу длабока. Ни беше постојана и силна потпора во сите клучни моменти од животот, за што сме ти неизмерно благодарни. Почивај во мир

Од твоите Мими и Наташа и Андреј со семејствата

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Поминаа четириесет дена без тебе исполнети со тага и огромна празнина, наша мила мајко и бабо

МАРИЈА СЕРАФИМОСКА ГРЧЕВА

Во сабота (9.4.2022) во 12 часот ќе се собереме крај твојот вечен дом за да си припомниме на среќните и прекрасни години поминати со тебе.

Од семејството

ГОДИШЕН ПОМЕН

На 9.4 2022 година изминува една тажна година од смртта на нашиот татко и дедо

ПОПОВ ДИМИТАР

Па по тој повод ги покануваме сите роднини и пријатели во 10 часот да го посетиме неговиот вечен дом на гробиштата Камник во Скопје за да положиме свежо цвеќе и да му оддадеме почит.

Од синот Гоце и внуката Анастасија

ГОДИШЕН ПОМЕН

На 9.4.2022 г. се навршува 1 година од смртта на нашиот сакан сопруг и татко

ЗВОНИМИР СПАСИЌ

1937-2021

Ништо не е исто без тебе и нема да биде мој Звоне. Ти секогаш ќе живееш во нашите срца. Почивај во мир.

Поменот ќе се одржи на 9.4.2022 г. во 11 часот пред неговиот вечен дом во Бутел.

Ожалостени сопруга Јелица и синот Драган

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На мојот најсакан татко

ТАШИ ШЕКЕРОВ

Мил тато,

Тивко си замина. Неможеше да издржиш без твојата Мерче која бескрајно си ја сакаше. И се придружи кај ангелите…

Ти беше столб на нашето семејство, пример за работливост, чесност, хуманост.

Засегогаш ќе ги следам твоите чекори, ти ветувам!

Бескрајно те сакам.

Твојот Ѓоко

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот мил и најсакан татко и дедо

ТАШИ ШЕКЕРОВ

Твојата добрина, пожртвуваност, чесност и несебична љубов што ни ја даруваше засекогаш ќе бидат патоказ во нашите животи.

Мил папу, вечно ќе те сакаме и ќе бидеш дел од нашите срца и мисли.

Твоите Ѓоко, Боркица, Марио и Лука

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

со нашиот најмил

СЛОБОДАН ЦОБЕ ПЕТРОВИЌ

Засекогаш ќе остане во нашите срца.

Неутешни фамилиите Петровиќ, Миленковиќ, Поповиќ, Круниќ, Маневски

 

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

ТАШИ ШЕЌЕРОВ

Толку многу незаборавни спомени, со Тебе и со Твојата и нашата Мери!

Останувате сакани додека сме живи.

Почивај во мир, наш Ташко.

Твои, Гордана, Ана, Доменико и Александер

ЖАЛНА ВЕСТ

 Со голема тага и болка им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на 05.04.2022 година почина нашиот сакан татко, свекор и дедо

ТАШИ ШЕКЕРОВ

1947-2022

Погребот ќе се изврши на 7.4.2022 година (четврток) во 12:00 часот.

Телото ќе биде изложено во капела на Градските гробишта Бутел од 11:00 часот.

Неизмерно ќе ни недостасуваш.

Со љубов и почит

Синот Ѓорѓи, снаата Боркица и внуците Марио и Лука

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

За секогаш во нашите срца

СЛОБОДАН ЦОБЕ ПЕТРОВИЌ

1944-2022

Поменот ќе се одржи на 7.4.2022 г (четврток) на Градските гробишта Бутел во 13 часот

Со љубов и вечен спомен, сопругата Горица со семејствата Петровиќ и Миленковиќ

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

ВЛАДИМИР БОГОЕВ

11.11.1961-4.4.2022

Од Милорад Стојмановски со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

ВЛАДИМИР БОГОЕВ

11.11.1961-4.4.2022

Од Миле Јовановски со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот почитуван професор и колега

ПРОФ. Д-Р ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ

редовен професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје на Катедрата за казнено право

1939-2022

Со заминувањето на проф. д-р Ѓорѓи Марјановиќ, Правниот факултет изгуби еден извонреден наставник и одличен педагог, но пред сè ценет колега и пријател.

Ќе останат во вечно сеќавање неговиот богат творечки опус, професионализмот карактеристичен за неговата работа и хуманиот однос кон студентите и колективот.

Од вработените на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје

СЕЌАВАЊЕ

Денес, на твојот 55ти роденден, се сеќаваме на тебе со неизмерна љубов. Недостасуваш многу мој Сале!

АЛЕКСАНДАР КОНЕВ

Сестрата Корнелија со семејството

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Почитувани Ве известуваме дека на ден 5.4.2022 година, се навршува една година од смртта на нашата мајка и баба

МЛАДЕНОВСКА ОЛГА

(26.9.1949-5.4.2021)

Ќе ни недостасуваш.

Од семејството Младеновски

СЕЌАВАЊЕ

Педесет години од смртта на нашата мајка, баба и прабаба

БЛАГОРОДНА ЃЕОРГИЕВСКА

5.4.1971-5.4.2022год

Засекогаш во нашите мисли и срца

Ќерката Кики, внуците Магдалена, Михајло и Александар со семејствата