врати се на Слободен Печат

СЕЌАВАЊЕ

СЛОБОДАНКА ДРНКОВА

16 години

Со љубов те носиме во нашите мисли и спомени

Ќерката Снежана со семејството

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН

ОЛГА НЕЛКОВСКА

На 23.4.2022 г. се навршуваат три години од твоето заминување.

Секогаш ќе останеш во нашите мисли и сеќавања.

Од синовите Страшо и Мирчо Нелковски со фамилиите

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

ЃОРЃИ АНДОНОВСКИ

20.4.1930-23.4.2021

По тој повод во сабота на 16.4.2022г. во 10 часот на Градските гробишта Бутел ќе го посетиме неговиот  вечен дом.

Почивај во мир.

Од синот Васе

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН

За

ВИОЛЕТА ДИМИТРИЕВА

Три години прекрасни спомени за тебе

Три години тага по тебе

Мими, Душко, Коки и Дуци

СЕЌАВАЊЕ

Се навршува една година од заминувањето на нашиот мил и незаборавен другар

ЉУБЕН ВАСИЛЕСКИ-САРИЧКО

Дипл.маш.инж

Иако на својот животен пат беше многу успешен во својата кариера, и пошироко, тој пред се остана човек со благородно срце, со хумана и ведра душа.

Беше навистина убаво чувството и привилегија да се биде негов другар

Од школската генерација 1948/49 на Охридската гимназија

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

Во недела на 17 април 2022 година поминаа шест тажни месеци без нашиот татко и дедо

КИРО КАМЧЕВ

Ве повикуваме во недела во 12.00 часот заедно да го посетиме неговиот вечен дом.

Од семејството.

ГОДИШЕН ПОМЕН

На 16.4.2022 година се навршува една година од смртта на нашиот сакан

ЧАЛО ЧАЛОВСКИ

По тој повод ќе го посетиме неговото вечно почивалиште и положиме свежо цвеќе во 11 часот на Градските гробишта Бутел .

Горди и благодарни сме ти за твојата добрина, внимание и бескрајна љубов.

Почивај во мир

Сопругата Љупка, ќерката Чалика, зетот Слободан и внуката Сара

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Поминаа 40 тажни денови, откако не напушти од овој свет човекот со добра душа и срце,

нашиот сакан син, сопруг, татко и брат

 

ВИКТОР ПАВЛОВ

(1970-2022)

Тагата е голема. Болката не престанува.

Твоето ненадејно заминување остави бескрајна празнина во нашите животи.

Горди сме што те имавме и благодарни за се што со волја, љубов и силен дух до последен здив го правеше за нас.

Со гордост и почит те носиме во мислите, со љубов те чуваме во срцето.

Поменот ќе се одржи во петок, на ден 15.04.2022 година, во 12 часот на Градските гробишта Бутел.

Со почит и љубов од твоите најсакани

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

Им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на 16.04.2022 година, на градските гробишта во Бутел со почеток од 12.00 часот, ќе се одржи годишен помен на нашиот драг, многу сакан и почитуван Бубе.

АРСОВСКИ ЉУПЧО - Бубе

09.07.1947 - 22.04.2021

Со нас, покрај нас и во нашите срца остануваш засекогаш. Почивај во мир мил наш!

Твоите Ружа, Ели и Александар

 

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На 12.4.2022г. почина нашиот драг татко и сопруг

Др. ПАВЛЕ ПАВЛОВ

Погребот ќе се одржи на 14.4.2022г.(четврток) на Градските гробишта Бутел во 11 часот.

Остануваш засекогаш во нашите сеќавања.

Почивај во мир.

Од Деан, Ирина, Никола и Васја со семејствата

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Поминаа 40 тажни денови, откако не напушти од овој свет човекот со добра душа и срце,

нашиот сакан син, сопруг, татко и брат

 

ВИКТОР ПАВЛОВ

(1970-2022)

Тагата е голема. Болката не престанува.

Твоето ненадејно заминување остави бескрајна празнина во нашите животи.

Горди сме што те имавме и благодарни за се што со волја, љубов и силен дух до последен здив го правеше за нас.

Со гордост и почит те носиме во мислите, со љубов те чуваме во срцето.

Поменот ќе се одржи во петок, на ден 15.04.2022 година, во 12 часот на Градските гробишта Бутел.

Со почит и љубов од твоите најсакани

IN MEMORIAM

Др. ПАВЛЕ ПАВЛОВ

Негувавме долгогодишно и убаво пријателство!

Имавме радосна и весела дружба!

Боемска!

Со вино и гитара!

Почивај во мир!

Еле

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Др. ПАВЛЕ ПАВЛОВ

Семејство Видески

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

МЕТОДИ ГРАНКОВ

Архитект

ќе се одбележи во четврток, 14.04.2022 година во 11 часот на градските гробишта во Штип.

Со гордост и почит те носиме во мислите, со љубов те чуваме во срцето. Почивај во мир!

Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

ПАЛАЗОВСКА МИРА

Почивај во мир.

Од семејството

ТАЖЕН ПОМЕН

Навршуваат 40 болни, тажни денови без нашата мила сопруга и мајка

ХРИСТИНА АРСОВА

дипл. инж. технолог

1948 - 2022

На 14-ти април, четврток, во 12:00 часот на Градските гробишта во Бутел, ќе се собереме на четириесетдневен помен, да се помолиме за неа и да искажеме љубов и почит. Нека нашата сакана вплови нежно во небесата и милоста Божја.

Од Семејството

ЖАЛНА ВЕСТ

 Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Економски факултет – Скопје, со голема тага ја известува академската зедница, како и сите деловни пријатели и соработници дека на ден 9.4.2022 година, почина нашиот истакнат и ценет редовен професор во пензија

 

Проф. д-р ДИМИТРИЈА НОВАЧЕВСКИ

Со неговата смрт, Факултетот изгуби ценет и признат професор, кој со својот труд и залагање придонесе за поголема препознатливост на Економскиот факултет – Скопје, како високообразовна институција во земјата и надвор од неа.

Неговиот лик на беспрекорен професор ќе остане во трајно сеќавање.

Комеморативната седница, по повод смртта на проф. д-р Димитрија Новачевски ќе се одржи на 12.4.2022 година, на Економскиот факултет – Скопје со почеток во 12:00 часот.

Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј“во Скопје                                                                                          Економски факултет – Скопје

 

ГОДИШЕН ПОМЕН

На нашиот татко и дедо

ПОПОВ ДИМИТАР

Измина една година исполнета со болка и тага.

Почивај во мир.

Од ќерката Емилија со семејството