врати се на Слободен Печат

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
до нашиот драг кум

Јован Иљовски

Од кумашините Димитрија и Ефка Трајчески и децата Радица и Виктор

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот сакан и драг вујко

Тодор Аџисанков

Мите, Лиле, Ана и Гоце

СЕЌАВАЊЕ

Поминаа 20 години од смртта на нашиот сакан сопруг, татко, брат, чичко, вујко и тетин

Ламбе Тодоровски

Началник во пензија
Засекогаш ќе останеш во нашите срца и мисли

Од семејство Тодоровски

СЕЌАВАЊЕ

На 19 јуни се навршуваат 5 години откако нѐ напушти нашата сакана сопруга, мајка и баба

Василка Циклевска Салом

По тој повод ќе ѝ оддадеме почит на гробиштата во Ѓорче Петров во 10:30 часот и ќе положиме свежо цвеќе на нејзиниот вечен дом

Од семејството

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ

Васа и Трајко Ангелови

Васа Ангеловa – 17 години
Трајко Ангелов-Демирови- 25 години
Од ќерката Гордана, внуката Драгана и правнукот Дамјан-Скопје

СЕЌАВАЊЕ

Јордан Јорданов - Пикалски

Годишен помен на 24.4.2021 год. во 11 часот.

Драг и добродушен за секого. Горди сме што ни беше сопруг, татко, дедо и свекор. Засекогаш
ќе останеш во нашите сеќавања

Почивај во мир.
Фамилија Јорданови.

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа 12 години од кога не е со нас нашиот сакан

Симе Лазаровски

Ни недостасуваш секој ден.

Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашиот

Чало Чаловски

1944-2021

На жалост оваа страшна болест одзема многу луѓе меѓу кој и нашиот Чало.
Тој со сите станари од нашата зграда беше пример како треба да се живее и работи за доброто на сите.

Почивај во мир
Станари од кула бр.8 од Градски зид

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашиот

Чало Чаловски

1944-2021

Со болка и тага се простивме од нашиот драг комшија.Тоа беше човекот кој многу допринесе да изградиме долгогодишно пријателство и прекрасно живеење во нашата кула од Градски зид.

Почивај во мир. Ти благодариме
Маја, Мими, Лидија и Бојан

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на мојот сакан син

Кочовски Ванчо

Мајката Нада

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Радко Манов

Почивај во мир драг пријателе

Ице, Лале, Горан и Росица

СЕЌАВАЊЕ

Борче Тасев

Ми беше чест што те познавав, сочувство до семејството
од Филип Поповски

Крајна благодарност до раководниот тим и вработените во домот за стари лица “Сонце”

Јас како сопруга на покојниот Драган Величковски кој престојуваше од 17.9.2017 година до неговата смрт на 12.3.2021 година оддавам крајна благодарност и внимание до раководниот тим на домот Сонце и сите вработени, а посебно до младиот директор Александар Димов за неговата посебна грижа и залагање за здравјето на Драган, на чии раце почина мојот сопруг

ДРАГАН ВЕЛИЧКОВСКИ

Од сопругата Арнаудова Катица

СЕЌАВАЊЕ

на

МЕТОДИ СИМЕОНОВ

Засекогаш ќе живееш во нашите мисли и сеќавања.

Од семејството

СЕЌАВАЊЕ

на

ЈАНА СИМЕОНОВА

Засекогаш ќе живееш во нашите мисли и сеќавања.

Од семејството

Јавна Благодарност

 Почитувани,

Од мое лично име, од името на мојата сопруга Гордана, целото наше семејство и од сопругата на починатиот Дарко,  Наташа Милошевска и фамилијата, сакам да изразам Јавна Благодарност и должна Почит кон доцент Д-р Јован Ивчев, Д-р Нада Ивчева, сите доктори, сестри и медицински персонал од интезивната нега од ГОБ 8 Септември-Скопје  кои беа вклучени во борбата за зачувување на животот на нашиот сега веќе покоен, но многу сакан зет,шура,брат и сопруг Дарко Милошевски.

Борбата за животот на Дарко Милошевски од страна на докторскиот тим беше посветена, секојдневна, макотрпна и исцрпна.

Иако, господ одлучи Дарко да биде во Царството небесно, ние како семејство и фамилија сакаме да изразиме огромна благодарност за пожртвуваноста на доц д-р Јован Ивчев и целиот медицински тим кој беше задолжен за негата на Дарко.

Белиот мантил како професија треба да биде високо достојна за Почит и Благодарност, а поготово сега, кога се исцрпени  и во борбата против Ковид.

Слава и Почит за докторите кои се наша најголема вредност.

Апел до сите граѓани да ја почитуваат оваа професија, бидејќи порано или подоцна, ние сме во нивните раце.

 

 

 

ДАРКО

Со огромна Почит и Благодарност,

Васил и Гордана Пишеви,

Семејството Пишеви,Наташа Милошевска и фамилијата.