врати се на Слободен Печат

ЖАЛНА ВЕСТ

Со голема болка и тага во душата им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на ден 13.12.2021  година почина нашиот татко и дедо

ХАРАЛАМПИЕ ГАЛЕВ

Погребот е извршен на ден 15.12.2021година.

Од ќерката Валентина, внуката Мартина и зетот Гоце Видески

 

СЕЌАВАЊЕ

на нашиот сакан сопруг, татко и дедо

ДИМИТАР ГЕРАСИМОВСКИ-ДИДО

1925-1981

Четириесет тешки години без тебе и твојата љубов.

Сопругата Нада и ќерките Весна и Билјана

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

КАТИЦА ДИМИТРИЕВСКА

Велат дека се има свое време. Време за радост, време за тага и време за разделби.

Ти се раздели со Нас во едно тешко време-болно време што бевме спречени да се дружиме, ама радоста што те имавме и со твојот  ведар дух не развеселуваше не се заборава.

Ти благодариме од се срце што беше една од Нас.

Ана, Дара, Савка, Жана, Зорица,Жане, Јоана

СЕЌАВАЊЕ

Проф.д-р СТОЈАНОВСКИ ЈОВАН

15.12.2018-15.12.2021

Добрите луѓе не умираат.

Твојот лик и насмевка не се забораваат.

Од твојата мајка

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашата најмила сестра и тета

МИТАЛКОВА МАРИЈА

Од сестрата Веса и внуките Мита, Мира и Дана со семејствата

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На 14.12.2021 година се навршуваат шест месеци од смртта на нашиот мил и сакан сопруг, татко и дедо

РИСТО ДИМОВСКИ

М-р.инг.агроном

03.05.1936

Поменот е извршен на 5.12.2021 година во кругот на најтесното семејство поради covid-19

Времето минува, болката не престанува

Сопругата Елена, синот Горан, ќерката Марина, внукот Даниел

IN MEMORIAM

НЕНА САВОВСКА

Какви прекрасни животни дни поминавме заедно!

Весели и радосни!

Среќни!

Незаборавни!

Еле

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на

ПЕТАР ВЕСОВ-ПЕКО

Од фамилиите Поповиќ и Велеви

НА МОЈОТ

СПИРИДОН ( СПИРО) МАЧЕСКИ

31.10.1989

без тебе тато- 32 години

Од овде до вечноста

Амин!

Беба

на мојата

БУБА МАЧЕСКА-РУБЕН

14.08.2021

без тебе Цецич моја – 4 месеци

Од овде до вечноста

Амин!

Беба

на мојот

РЕМОН ( РЕМОНСКИ) РУБЕН

13.12.2020

Без тебе Ремонче – 12 месеци

Од овде до вечноста

Амин!

Беба

ГОДИШЕН ПОМЕН

ТРИФУНОВСКИ ХРИСТО

1975-2021

Без збор, без збогум и најава не напушти и замина во вечноста. Не остави вечно да тагуваме и бараме. Во своите најзрели години ни остави празнина што никогаш нема да ја пополниме.   На 11.12 ( сабота) во 11:30 часот ќе го посетиме твоето вечно почивалиште и положиме свежо цвеќе.

Таткото, братот и сите оние кои искрено те сакаа и почитуваа

ЖАЛНА ВЕСТ

Ги известуваме сите роднини и пријатели дека на  10.12.2021 година почина нашиот сакан сопруг, татко, брат и син

ПЕТАР ВЕСОВ - ПЕКО

Погребот ќе биде извршен на Градските гробишта Бутел на 11.12.2021 год. во 13.30 часот.

Од семејството Весови

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа тажни

ЉУПКА ЏУНДЕВА

3 години

Од твоите најблиски

ШЕСТГОДИШЕН ПОМЕН

Поминаа шест години откога не напушти и во очекување да се сретнеме повторно, но тоа не се случи наш сакан сопруг, татко, дедо и прадедо

БЛАГОЈА СТОЈАНОСКИ

29.02.1940-12.12.2015

Се што остана се само убавите спомени и сеќавања за тебе, бидејќи луѓето со големо срце никогаш не умираат.

Од семејството

 

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа тажни

ПЕТАР ЏУНДЕВ

9 години

Од твоите најблиски

ШЕСТ МЕСЕЦИ

Без нашата сакана мајка и баба

ПОЛЕКСИЈА АЛЕКСОСКА

Поменот ќе се изврши на 11.12.2021 (утре) во 10.30 часот на старите градски гробишта во Гостивар.

Од ќерките со семејствата

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На 11.12.2021 (Сабота) се навршуваат шест месеци од смрта на нашиот мил и сакан сопруг ,татко,свекор и дедо

СТОЈМИР ДОМАЗЕТОВСКИ

По тој повод на 11.12.2021 во 11 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом на Градските гробишта Бутел и ќе му оддадеме достојна почит

Со неизмерна почит,сопругата Вера,синовите Зоран и Драган со семејствата