врати се на Слободен Печат

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до саканата братучетка

СНЕЖАНА РАДЕСКА

Од Ружица Јосифовска со фамилијата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до саканата братучетка

СНЕЖАНА РАДЕСКА

Од Димитар и Светлана Јосифовски со фамилијата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

СНЕЖАНА РАДЕСКА

Горда сум што те имав мајко,вечно ќе живееш во моето срце.Тие што се сакани никогаш не умираат.

Од Драгана

НА НАШИОТ

ПЕТАР ВЕСОВ-ПЕКО

Заедно растевме, се дружевме, сакавме. Не се збогуваме, не се простуваме. Те испраќаме на пат. Секогаш ќе бидеш дел од нас. Твојата мила насмевка, твоите топли очи ќе ни го осветлуваат патот, каде повторно еден ден ќе се сретнеме.

Останаа уште многу дружби не одржани, уште многу зборови недоречени.

Добар ти пат другар наш, добар ти пат, наш Пеко. Длабоко сочувство до семејството.

Од другарите: Мики, Сале, Штрк, Рашо, Жаре, Брко, Пеце, Злате уи кумот Црни-Зоче.

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

ДАНА МУКАЕТОВА

Денеска се навршува една година откако сме без тебе. Многу ни недостигаш. Тажни сме без тебе.

Глигор, Ласко, Лилјана и Дорота

ОСУМГОДИШЕН ПОМЕН

ЉУПЧЕ ГОЦЕВСКИ

„ДАРДО”

Осум години без тебе ништо повеќе не е исто, ни денот е ден, ни ноќта е ноќ, само болката е иста.

Времето што помина без тебе не носи заборав, туку љубов, сеќавање и спомени внуче наше Љупче.

На 20.12.2021 г. ќе положиме свежо цвеќе на неговиот вечен дом во Струмица

Баба и Дедо

ЖАЛНА ВЕСТ

Со голема тага известуваме дека на ден 17.12.2021  почина нашиот сакан и почитуван сопруг, татко, свекор и дедо

прим д-р ВЛАДИМИР ЈЕКИЌ

Погребот ќе се изврши во недела, 19.12.2021 во 13 часот на Градските гробишта Бутел, Скопје.

Тато, засекогаш ќе останеш во нашите најубави сеќавања.

Сопругата Жана, синот Горан, снаата Марија и внуците Андреа и Ненад

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

ВЛАДИМИР ЈЕКИЌ

Нека ти е светол патот до спокојната вечност

Жане

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

 на нашиот

КОЉО МАРКОВСКИ

Со почит и љубов ќе се сеќаваме на тебе

сестрата Восре со фамилијата

 

С Е Ќ А В А Њ Е

ПАВЛИНА МАЈНОВА

2011-2021

Поминаа десет години од твоето заминување.

Спомените и сеќавањата остануваат вечни.

Сопруг Петре Мајнов

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

За нашата почитувана сопруга и мајка

ЦВЕТАНКА ЖУНГУЛОВА

1946-2020

По тој повод на 18-ти Декември, ќе го посетиме нејзиниот вечен дом, и ќе положиме свежо цвеќе.

Секогаш останува во нашите мисли и сеќавања, за годините поминати заедно.

Од сопругот Ратко, со синовите Владимир и Бојан

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН

НАДА ЛУКИЌ

Поминаа три години.

Во срцата на нашите деца, нашите внуци се слуша рефренот за твоите очи, како сиви галаби мила моја

Твој Пецо со децата и внуците

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На нашиот мил, сакан, почитуван и никогаш незаборавен брат, шура, вујко и дедо

Д-р.СЛОБОДАН ВАСЕВСКИ

Хирург од Скопје

По тој повод на 19.12.2021 г. ( недела) во 11 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом на Градските гробишта Бутел, ќе положиме свежо цвеќе и ќе му оддадеме достојна почит.

Со неизмерна почит, сестрата Гордана, зетот Панче, внуците Игор и Младен со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на нашиот дедо

СПИРО МИТРЕВСКИ

Почивај во мир дедо

Внуците Неда, Перо, Спире, Филип, Стефан, Тања, Ангела и Ангела

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

СПИРО МИТРЕВСКИ

1933-2021

По тој повод на 19.12.2021 година во 11 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом на Градските гробишта во нас. Лисиче.

Горди сме што те имавме и засекогаш ќе бидеш во нашите срца.

Сопругата Ангелина, синовите Марко и Сашо и снаите Мирјана и Сузана

ЧЕТИРИЕСТДНЕВЕН ПОМЕН

Четириесет тажни до болка денови без нашиот непрежален сопруг, татко , дедо и прадедо

БОШКОВСКИ ТРПЕ

1938-2021

Почивај во мир

Од семејството

С Е Ќ А В А Њ Е

Во сабота, на 18.12.2021 г., во 12 часот, ќе се сетиме на нашиот најмил

БОРИСЛАВ КАРАНФИЛСКИ

една година без

Од семејството

С Е Ќ А В А Њ Е

Во сабота, на 18.12.2021 г., во 12 часот, ќе се сетиме на нашата најмила

НАТАЛИЈА КАРАНФИЛСКА

четиринаесет години и половина без

Од семејството