врати се на Слободен Печат

ЧЕТИРИЕСТДНЕВЕН ПОМЕН

Четириесет тажни до болка денови без нашиот непрежален сопруг, татко , дедо и прадедо

БОШКОВСКИ ТРПЕ

1938-2021

Почивај во мир

Од семејството

С Е Ќ А В А Њ Е

Во сабота, на 18.12.2021 г., во 12 часот, ќе се сетиме на нашиот најмил

БОРИСЛАВ КАРАНФИЛСКИ

една година без

Од семејството

С Е Ќ А В А Њ Е

Во сабота, на 18.12.2021 г., во 12 часот, ќе се сетиме на нашата најмила

НАТАЛИЈА КАРАНФИЛСКА

четиринаесет години и половина без

Од семејството

ЖАЛНА ВЕСТ

Со голема болка и тага во душата им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека на ден 13.12.2021  година почина нашиот татко и дедо

ХАРАЛАМПИЕ ГАЛЕВ

Погребот е извршен на ден 15.12.2021година.

Од ќерката Валентина, внуката Мартина и зетот Гоце Видески

 

СЕЌАВАЊЕ

на нашиот сакан сопруг, татко и дедо

ДИМИТАР ГЕРАСИМОВСКИ-ДИДО

1925-1981

Четириесет тешки години без тебе и твојата љубов.

Сопругата Нада и ќерките Весна и Билјана

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

КАТИЦА ДИМИТРИЕВСКА

Велат дека се има свое време. Време за радост, време за тага и време за разделби.

Ти се раздели со Нас во едно тешко време-болно време што бевме спречени да се дружиме, ама радоста што те имавме и со твојот  ведар дух не развеселуваше не се заборава.

Ти благодариме од се срце што беше една од Нас.

Ана, Дара, Савка, Жана, Зорица,Жане, Јоана

СЕЌАВАЊЕ

Проф.д-р СТОЈАНОВСКИ ЈОВАН

15.12.2018-15.12.2021

Добрите луѓе не умираат.

Твојот лик и насмевка не се забораваат.

Од твојата мајка

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашата најмила сестра и тета

МИТАЛКОВА МАРИЈА

Од сестрата Веса и внуките Мита, Мира и Дана со семејствата

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На 14.12.2021 година се навршуваат шест месеци од смртта на нашиот мил и сакан сопруг, татко и дедо

РИСТО ДИМОВСКИ

М-р.инг.агроном

03.05.1936

Поменот е извршен на 5.12.2021 година во кругот на најтесното семејство поради covid-19

Времето минува, болката не престанува

Сопругата Елена, синот Горан, ќерката Марина, внукот Даниел

IN MEMORIAM

НЕНА САВОВСКА

Какви прекрасни животни дни поминавме заедно!

Весели и радосни!

Среќни!

Незаборавни!

Еле

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на

ПЕТАР ВЕСОВ-ПЕКО

Од фамилиите Поповиќ и Велеви

НА МОЈОТ

СПИРИДОН ( СПИРО) МАЧЕСКИ

31.10.1989

без тебе тато- 32 години

Од овде до вечноста

Амин!

Беба

на мојата

БУБА МАЧЕСКА-РУБЕН

14.08.2021

без тебе Цецич моја – 4 месеци

Од овде до вечноста

Амин!

Беба

на мојот

РЕМОН ( РЕМОНСКИ) РУБЕН

13.12.2020

Без тебе Ремонче – 12 месеци

Од овде до вечноста

Амин!

Беба

ГОДИШЕН ПОМЕН

ТРИФУНОВСКИ ХРИСТО

1975-2021

Без збор, без збогум и најава не напушти и замина во вечноста. Не остави вечно да тагуваме и бараме. Во своите најзрели години ни остави празнина што никогаш нема да ја пополниме.   На 11.12 ( сабота) во 11:30 часот ќе го посетиме твоето вечно почивалиште и положиме свежо цвеќе.

Таткото, братот и сите оние кои искрено те сакаа и почитуваа

ЖАЛНА ВЕСТ

Ги известуваме сите роднини и пријатели дека на  10.12.2021 година почина нашиот сакан сопруг, татко, брат и син

ПЕТАР ВЕСОВ - ПЕКО

Погребот ќе биде извршен на Градските гробишта Бутел на 11.12.2021 год. во 13.30 часот.

Од семејството Весови

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа тажни

ЉУПКА ЏУНДЕВА

3 години

Од твоите најблиски

ШЕСТГОДИШЕН ПОМЕН

Поминаа шест години откога не напушти и во очекување да се сретнеме повторно, но тоа не се случи наш сакан сопруг, татко, дедо и прадедо

БЛАГОЈА СТОЈАНОСКИ

29.02.1940-12.12.2015

Се што остана се само убавите спомени и сеќавања за тебе, бидејќи луѓето со големо срце никогаш не умираат.

Од семејството