врати се на Слободен Печат

ГОДИШЕН ПОМЕН

На 8.11.2021 година, понеделник, се навршува една година од смртта на нашата сопруга, мајка и баба

ВАСИЛКА ЦВЕТКОВСКА

(1953-2020)

Поменот ќе се одржи на Градските гробишта Бутел, парцела 264, во 12 часот.

Сопругот Гроздан, синот Нино и внукот Максим

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До нашата мила и почитувана сестра, тетка и балдза

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Од Марија Писинова со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До нашата мила и почитувана снаа и вујна

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Од Весела Стојковска со ќерките со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

До мојата сакана лела

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Од внуката Златица Жантевска-Пејиќ со семејството

ЖАЛНА ВЕСТ

Ве известуваме дека на 4-ти Ноември по долга и тешка борба со болеста не напушти нашата љубена мајка, баба и столб на семејството

ВЕРА ЧИЧАКОВСКА

Погребот ќе се изврши на  Градските гробишта Бутел  на  5-ти Ноември во 12:30, а ќе биде изложена во Капела од 12 до 12:30 часот.

Од Татјана, Андреј, Марија и Ема

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

Изминаа шест месеци од смртта на нашиот сакан татко и дедо

БОГДАН БЕТИНСКИ

Поменот ќе се одржи на Градските гробишта Бутел на 7.11.2021година (недела) во 10: 30 часот. Засекогаш со нас. Почивај во мир

Твоето семејство

ПОМЕН

На ден 4.11.2021 година се навршува една година од смртта на нашата сакана мајка, свекрва и баба

ДРАГИЦА КОНЕВА

1929-2020

Засекогаш ќе останеш во нашите сеќавања

Семејство Коневи

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Изминаа четириесет тажни дена од смртта на мојата мила сопруга и прекрасна мајка

МАРИЈА НЕШКОСКА

Поменот ќе се одржи утре, петок, 5.11.2021 година во 12 часот во Соборниот храм Св. Климент Охридски-Скопје.

Ожалостени сопругот Стеван и ќерката Александра

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН 

Во сабота на 6.11.2021 година се навршуваат четириесет дена откако прерано не напушти нашата непрежалена сопруга и мајка

ЛИЛЈАНА ЈАЌОСКА

Ги известуваме сите роднини и пријатели дека во 12:00 часот, ќе го посетиме нејзиниот вечен дом на Градските гробишта Бутел.

Со неизмерна тага и вечен спомен, од сопругот Душан, синот Драгољуб, ќерката Александра и ќерката Елена со сопругот Горјан и децата Мила, Нико и Алек.

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот зет, тетин и дедо

ДРАГАН ДАНГАЛОВ

Почивај во мир.Со длабока тага

Ангел, Милена и Петар

ЖАЛНА ВЕСТ

На ден 2.11.2021 година во својата 81ва година на животот не напушти нашиот сакан сопруг и татко

ДРАГАН ДАНГАЛОВ

Погребот ќе се изврши на ден 3.11.2021 година од 11 до 11:30 часот , кога телото ќе биде изложено во капелата  на Градските гробишта Бутел.Засекогаш ќе останеш во нашите мисли и сеќавања.

Ожалостени сопругата Слободка и синот Оливер

СЕЌАВАЊЕ

Пет години без твојот ведар лик и насмевка

БИЛЈАНА МЛАДЕНОВСКА

Времето што одминува неможе да ја намали тагата и болката по тебе.Вечно ќе те носиме во нашите срца и горди сме што те имавме.Почивај во мир

Мајката Ана, братот Горан и снаата Моника

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
Изминаа шест тажни години откако прерано не напушти нашата единствена и сакана ќерка

ЈУЛИЈА ВИЧИШКА КОСТОСКА

Чедо наше, Почивај во мир и спокој.

Неутешни родителите

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
До нашиот сакан сопруг, татко, свекор и дедо

Димитар Котески

1941 – 2021

Мил наш,
Горди сме што имавме нежен и пожртвуван сопруг, родител и дедо. Со твоето широко срце ни даруваше огромна љубов, добрина и разбирање на сите. Беше искрен, чесен и решителен во животот, така не воспита и нас.
Бескрајно те сакаме и вечно ќе ни недостасуваш.

Со љубов,
Сопругата Кики, синот Михајло и ќерката Магдалена со семејствата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
До почитуваниот близок и сакан пријател

Благоја Дончев

Засекогаш во нашите мисли и сеќавања.
Семејство Каратукови

СЕЌАВАЊЕ

На ден 24.10.2021 година се навршуваат 4.5 (четири и пол) години како Ти го остави своето гнездо кое Ти го створи и одлета многу далеку, не се врати и никогаш нема да се вратиш.

Љубица Коруноска

Твојата слика стои на масата во дневната соба опкружена со свежи цвеќиња. Цвеќето кое ти го купи рашири гранки и ја прегрна твојата слика и цврсто ја чува. Твојот вечен дом го посетуваме секој празник и секој викенд носиме цвеќе, палиме свеќа, ја бацуваме твојата слика на каменот, седиме на дрвената клупа и очекуваме да
се појавиш да те видиме, но ти не се појавуваш. Со насолзени очи заминуваме со мисла дека идниот викенд ќе се појавиш.

Почивај во мир сакана и мила.
Од твоето мило и сакано семејство

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН
Изминаа шест тажни месеци од смртта на нашиот сакан сопруг, татко и дедо

Чаловски Чало

Поменот ќе се одржи на 23.10.2021 година( сабота) во 11 часот на Градските гробишта Бутел каде ќе го посетиме неговиот вечен дом и положиме свежо цвеќе.

Почивај во мир.
Ожалостени сопругата Љупка, ќерката Чалика, зетот Слободан и внуката Сара.

ЖАЛНА ВЕСТ
На 19.10.2021 година, почина

Марија Рунчева

род. РАШКОВСКА

Погребот ќе се изврши во 13 часот на 21.10.2021 (четврток) на градските гробишта Бутел во Скопје.

За нашата мајка и баба, со љубов,
Јадранка, Зоран, Сања и Росица