врати се на Слободен Печат

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашиот сакан

Стеван Огненовски

1948-2021

роден 1948
кој почина на ден 13.10.2021 година , погребот е извршен на 14.10.2021 во кругот на семејството.

Почивај во мир. Бескрајно те љубиме.
Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашата сакана мајка и баба

Вера Димитровска

Почина на 9.10.2021 година, а погребот е извршен на 10.10.2021 година на Градските гробишта Бутел

Од нејзините најблиски:
Соња, Љупчо и Никола Стружанчеви

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ
На 9.10.2021 година се навршуваат 15 години од смртта на нашиот мил и единствен брат

Д-р Михајло Гонев

(д-р Мики)
Од Свети Николе

Се тече-се´ се менува, само спомените за заедничкиот живот остануваат Вечни.

Твоите сестри: Верица Бојковска (Гонева) од Куманово и Наде Давчева (Гонева) од Скопје со своите семејства

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Со неизмерна тага ги известуваме нашите роднини и пријатели дека на ден 4.10.2021
година почина нашиот сакан сопруг и татко

Проф. д-р Зоран Митрески

Редовен професор (во пензија) при Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје Роден на 4.2.1931

1931-2021

Погребот е извршен на 6.10.2021 година на Градските гробишта Бутел, во кругот на
најтесното семејство.

Од тебе се простуваме со голема болка во душите, но и со гордост што те имавме за
сопруг и родител. Вечно ќе живееш во нашите спомени. Нека ти е светол патот, почивај во
мир, и вечна ти слава.

Од сопругата Оливера и ќерките Снежана и Викторија

ЖАЛНА ВЕСТ
Со длабока жал им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека почина нашата мила Мајка,
баба и прабаба-Нана

Драгица Каранфиловска

1924-2021

Погребот ќе се изврши на 7.10.2021 година во 12 часот на Градските гробишта Бутел.

Ожалостена фамилија:
Ќерките Елена и Лилјана со фамилиите

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН
Поминаа 40 тажни дена без тебе. Твоето отсуство се чувствува. Ни недостигаш!

Љубомир Димитров

30.10.1935-26.8.2021

По тој повод на 4.10.2021 година(понеделник) во 11:00 часот ќе го посетиме твојот вечен дом.

Ужалени: ќерките Марија, Меланија и зетот Горанчо

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН
На 4 октомври се навршуваат 3 години од прераната смрт на нашата сопруга, мајка, баба

Десанка Младеновска-Рајчиќ

По тој повод во 11 часот ќе го посетиме најзиниот вечен дом да положиме свежо цвеќе и
потсетиме на нашата Десанка

Сопругот со синовите, снаата и внуците

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
До нашата вујна

Нада Аџисанкова

Семејство Поповски

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
На нашиот почитуван шура, вујко и дедо

Драган Наумов

Од семејство Иванови

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
до нашиот драг кум

Јован Иљовски

Од кумашините Димитрија и Ефка Трајчески и децата Радица и Виктор

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот сакан и драг вујко

Тодор Аџисанков

Мите, Лиле, Ана и Гоце

СЕЌАВАЊЕ

Поминаа 20 години од смртта на нашиот сакан сопруг, татко, брат, чичко, вујко и тетин

Ламбе Тодоровски

Началник во пензија
Засекогаш ќе останеш во нашите срца и мисли

Од семејство Тодоровски

СЕЌАВАЊЕ

На 19 јуни се навршуваат 5 години откако нѐ напушти нашата сакана сопруга, мајка и баба

Василка Циклевска Салом

По тој повод ќе ѝ оддадеме почит на гробиштата во Ѓорче Петров во 10:30 часот и ќе положиме свежо цвеќе на нејзиниот вечен дом

Од семејството

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ

Васа и Трајко Ангелови

Васа Ангеловa – 17 години
Трајко Ангелов-Демирови- 25 години
Од ќерката Гордана, внуката Драгана и правнукот Дамјан-Скопје

СЕЌАВАЊЕ

Јордан Јорданов - Пикалски

Годишен помен на 24.4.2021 год. во 11 часот.

Драг и добродушен за секого. Горди сме што ни беше сопруг, татко, дедо и свекор. Засекогаш
ќе останеш во нашите сеќавања

Почивај во мир.
Фамилија Јорданови.

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа 12 години од кога не е со нас нашиот сакан

Симе Лазаровски

Ни недостасуваш секој ден.

Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашиот

Чало Чаловски

1944-2021

На жалост оваа страшна болест одзема многу луѓе меѓу кој и нашиот Чало.
Тој со сите станари од нашата зграда беше пример како треба да се живее и работи за доброто на сите.

Почивај во мир
Станари од кула бр.8 од Градски зид

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ
на нашиот

Чало Чаловски

1944-2021

Со болка и тага се простивме од нашиот драг комшија.Тоа беше човекот кој многу допринесе да изградиме долгогодишно пријателство и прекрасно живеење во нашата кула од Градски зид.

Почивај во мир. Ти благодариме
Маја, Мими, Лидија и Бојан