врати се на Слободен Печат

ЖАЛНА ВЕСТ

Со голема тага соопштуваме дека нашата мајка

НАТАЛИЈА РАНЃЕЛОВИЌ

почина на 20.3.2022 г.

Безкомпромисен борец за своето семејство, силна жена и посветен родител.

Погребот ќе се одржи на 22.3.2022 на Градските гробишта во Бутел во 11:00 часот.

Почивај во мир.

од синовите

 

СЕЌАВАЊЕ

МАРКО ДАМЕСКИ

2002-2022

Изминаа дваесет години од смртта на нашиот чичко.

Горди сме и благодарни што Те имавме. Засекогаш ќе бидеш во нашите срца и мисли.

Голема почит и љубов кон нашиот сакан .

Фамилија Дамески

СЕЌАВАЊЕ

на

ЗЕКОВИЌ ХАЛИЛ

АЛИ

1941-2021

Нашиот комшија, добар другар и искрен пријател од дружбите на клупата во населба Хром.

Нека му е вечна слава.

Од комшиите и пријатели Зоки, Маре и Милева

СЕЌАВАЊЕ

на нашите

 

СМИЛЕВСКИ Анѓелина 1 година Томе 18 месеци

Времето поминува, спомените за вас остануваат вечни.

синот Румен, снаата Анита и внуката Сања Смилевски

 

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На 23.3.2022 година се навршуваат 6 месеци откако засекогаш не напушти нашиот сакан сопруг, татко и дедо

ЈОВАН ИЉОВСКИ

Горди и благодарни сме ти за твојата добрина, внимание и бескрајна љубов што безрезервно ни ги даваше.

Почивај во мир наш сакан.

Сопругата Снежана, ќерката Валентина и синот Горан со семејствата

ГОДИШЕН ПОМЕН

РАДКО МАНОВ

(1948-2021)

Една година без тебе тато е сеуште големо неверување, огромна празнина без твојата љубов кон сите нас, и секогаш ќе биде.

Ни беше и остана најголемиот патоказ во животот. Слава ти.

Секогаш ќе живееш во нас.

Поменот ќе се одржи на 20.3.2022 г. (недела) во 12 часот на Градските гробишта Бутел.

Твојата дада Илинка и дадуле Николина

СЕЌАВАЊЕ

БОЈКО МЛАДЕНОВСКИ

1992-2022

Никогаш нема да те заборавиме и секогаш си во нашите срца.

Од фамилија Младеновски

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

МИТЕВ ПАНЧЕ

(1942-2021)

На 19 Март 2022 година се навршува една година од смртта на нашиот сакан татко и дедо Панче.

Поменот ќе се одржи на 19 Март 2022 год. (сабота) во 11 часот, на Градските гробишта во Бутел.

Семејство Митеви

НЕПРЕБОЛ

Поминаа шест тажни години како те нема, но засекогаш ќе останеш во моето срце и душа

ПОЛА ИВАНОВСКА

Твојот постар син Венко

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

На нашата сакана и почитувана сопруга, мајка, свекрва и баба

АНИЦА АНЧЕВА

1935-2022

Горди сме и благодарни што те имавме!

Засекогаш ќе бидеш во нашите срца и мисли.

Почивај во мир најмила наша!

Од семејството

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН

СОЊА ЈАКШИЌ СТАМЕНОВА

1951-2019

Изгубивме голема жена и мајка што не чуваше со неизмерна љубов и добрина. Ќе останеш во нашите срца и мисли засекогаш, ќе живееме со сета љубов и подршка што ни ја остави.

Поменот ќе се одржи на 16.3.2022 (среда) во 12:30 часот, Градски гробишта Бутел, Скопје.

Секогаш твои,

Мила, Роли, Иван, Нина, Молика, Николас, Ерик и Луна

 

ДВЕГОДИШЕН ПОМЕН

 На 14.3.2022 година се навршуваат две години од смртта на нашата сакана мајка и баба

МИЛЕВА ПОПОВСКИ

Изминаа две години откако не напушти. Ни недостигаш секој ден.

Ќерките Татјана и Александра со семејствата

СЕЌАВАЊЕ

ПАВЛИНА ЈАКШЕСКА

2015-2022

Никогаш нема да те заборавиме и секогаш си во нашите срца.

Сопругот Перо и синот Илија

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашата сакана мајка, тешта, баба и прабаба

МИРЈАНА ПАВЛОВА

Ти благодариме за твојата бескрајна љубов, внимание, посветеност и пожртвуваност.

Наместо 40 дневен помен семејството ќе донира средства во хуманитарни цели.

Многу те сакаме твои Ирена, Игор, Кирил и Сандра со семејствата

ГОДИШЕН ПОМЕН

на нашиот сакан и почитуван сопруг, татко и дедо

ДРАГАН ВЕЛИЧКОВСКИ

Горди сме и бллагодарни што те имавме,  засекогаш ќе бидеш во нашите срца и мисли од нашите заеднички поминати години.

Почивај во мир сакан наш.

Од сопругата Катица, ќерката Елена со семејството

ДЕВЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Со неизмерна жал им соопштуваме на сите роднини и пријатели дека нашиот сопруг, татко, свекор и дедо

ТОМИСЛАВ СТОЈАНОСКИ

БОМБАЈ

ненадејно почина на ден 4.3.2022 г. на 82 годишна возраст.

Поменот ќе се одржи во сабота, 12.3.2022 во 11 часот на Градските гробишта во Тетово.

Тагата е голема.

Беше почитуван, вреден, чесен и енергичен човек со големо срце.

Твоите животни достигнувања се плодна почва за идните поколенија.

Со гордост и почит те носиме во мислите, со љубов те чуваме во срцето!

Почивај во мир!

Од сопругата Вера, синот Стојанче, ќерката Марија, снаата Валентина, зетот Тота, внуците Томислав, Јоана, Вера, Душан и Елена

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашиот сакан сопруг, татко, дедо и свекор

МИЛАН ПОРЈАЗОВ

Годините неможат да ги избришат спомените за тебе.

Сопругата со семејството

НЕПРЕБОЛ

КОСТА ХАЏИ АНТОНОВСКИ

-основач на „Мал битолски Монмартр”-

Година исполнета со мислите и сеќавањата за тебе и твоето дело.

Беше вљубен во твојата Битола на која и остави траен белег за навек-светската манифестација со децата од светот.

Ние сме горди со твоите дела.

Браќата Стефан и Александар со семејствата