врати се на Слободен Печат

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Др. ГЕОРГИ ЧАДЛОВСКИ

Со почит,

Плива Скопје

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На ден 09.07.2022 година почина

Проф. Д-р. ГЕОРГИ ЧАДЛОВСКИ

Погребот на Проф. Др. Георги Чадловски ќе се одржи во среда, 13ти јули 2022 година, со почеток во 11:00 часот, на градските гробишта Бутел, Скопје.

Од семејството

СЕЌАВАЊЕ

На револуционерот и АСНОМ на 13.7.2022 г. се навршуваат седумдесет и една година од смртта на

ПАНКО БРАШНАРОВ

Народен пратеник од Велес

1883-1951

Од правнукот Костадин Сарагинов- Скопје

ЖАЛНА ВЕСТ

Проф. Др. ГЕОРГИ ЧАДЛОВСКИ

Дедо ќе фалиш,

Пребрзо не напушти, прерано си замина, останаа толку зборови недоречени, останаа толку блескави идеи недовршени…

Беше човек кој даваше, беше човек кој создаваше, беше човек кој критикуваше, но беше човек кој не воздигнуваше барајќи го најдоброто од себеси не очекувајќи ништо за возврат, беше столб на нашето семејство, живееше за нас и сега треба да научиме да живееме без тебе…

Дедо празнината што ја оставаш е огромна, но твојот неуморен дух ќе продолжи да живее преку твоето дело, твојата приказна не завршува тука бидејќи ќе продолжи да живее во нашите мисли, во честите спомнувања во добро, преку твоите правнучиња, преку се што ти си создал и си помогнал да создадеш.

Погребот на Проф. Др. Георги Чадловски ќе се одржи во среда, 13ти јули 2022 година, со почеток во 11:00 часот, на градските гробишта Бутел, Скопје.

Дедо ќе фалиш,

Од семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

МИЛАН МИШО АНАСТАСОВ

Нашиот Мико, Спомените за тебе долго ќе бидат во нашите мисли и раскажувања.

Буба и Кочо Бабушков со децата

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Со неизмерна почит и вечен спомен на нашиот сват изразуваме најдлабоко сочуство- нека му е светол патот во вечноста.

Твоите Иванка, Зоран и Маја Чанговски

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Драг наш чичо Мето

Вечно ќе бидеш дел од нашите мисли и животи. Летај спокојно кон ангелите каде што ти е местото.

Внуката Билјана и Жико Крстиќ со семејството

 

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Драг наш дедо Мето

Засекогаш ќе ја чувствуваме, следиме и шириме твојата љубов кон животот и музиката.   Благодарни сме за секоја твоја кажана мудрост, отсвирена нота и напишан збор!

Ќе се сеќаваме на твојот благороден лик.

Твоите внуци Стефан, Ана, Матеј, Јоана и баба Пепијака.

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Секогаш ќе ја паметиме твојата добрина и милост!

Твоите Миланка и Благоја Дојчиновски

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Беше привилегија да бидеме дел од твојот живот. Нашето заедничко патување низ времето продолжува!

Со љубов Цеци и Гоце, Тања и Владо

ЖАЛНА ВЕСТ

На ден 09.07.2022 година почина

Проф. Д-р МЕТОДИ ЧЕПРЕГАНОВ

Опелото ќе се одржи на ден 11.07.2022 година (понеделник) во Соборниот храм “Св. Климент Охридски” во Скопје од 11:45-13:00 часот. Погребот ќе се изврши на Градските гробишта во Бутел.

Ожалостени сопругата Калина, ќерките Цветанка и Татјана со семејствата.

 

СЕЌАВАЊЕ

Поминаа три години откако си замина за навек

МАРКОВСКИ ЦВЕТАН

Со твојата племенита душа ни остави тага во нашите срца и души.

Многу ни недостасуваш.

Почивај во мир.

Од сопругата Борика со твоите синови, снаи и внуките Ангелка и Ивана

ЖАЛНА ВЕСТ

Ги известуваме роднините и пријателите дека почина нашиот татко, свекор и дедо

МИЛАН МИШО АНАСТАСОВ

Посмртните останки ќе бидат изложени во капелата на Градските гробишта Бутел на 07.07.2022 од 11.30 ч до 12.30ч

Синовите Венцо, Дарко и Бојан со сопругите и децата

ТАЖНО СПОМНУВАЊЕ

МИРКА

Една година без тебе

За навек во нас

Ристо Сандра Игор

СЕЌАВАЊЕ

На најсаканото синче и братче

АЛЕКСАНДАР ТАНЕВСКИ

12 години

(6.7.1996-6.7.2022 г.)

Најмил, љубовта за тебе не исчезнува, се будиме и заспиваме со неа.

Те милуваме во нашите соништа, те спомнуваме преку нашите зборови и длабоко во себе те чуваме од заборавот.

Бескрајно ни недостасуваш ангелу наш најсакан.

Твоите најсакани мајката Весна Герасимовска и сестрата Билјана

СЕЌАВАЊЕ

АЛЕКСАНДАР ТАНЕВСКИ

(24.06.1984-06.07.1996)

Мил наш Александар,

Твојата љубов и најнежна душа, се секогаш околу нас. Ни недостасуваш премногу, ангелу.

Билјана, Анастазија и Тео

СЕЌАВАЊЕ

АЛЕКСАНДАР ТАНЕВСКИ

(24.06.1984-06.07.1996)

Мил Александар,

Твојата ѕвезда не следи насекаде.

Засекогаш остануваш во нашите спомени и во нашите срца.

Баба Нада

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашата многу сакана и почитувана золва и тетка

ЗАГОРКА ТАСЕВСКА

Ќе ја паметиме по нејзиниот весел дух и добрина.

Снаата Ленче Гаврилска и внуките Пепи и Тања со семејствата