врати се на Слободен Печат

на мојот

РЕМОН ( РЕМОНСКИ) РУБЕН

13.12.2020

Без тебе Ремонче – 12 месеци

Од овде до вечноста

Амин!

Беба

ГОДИШЕН ПОМЕН

ТРИФУНОВСКИ ХРИСТО

1975-2021

Без збор, без збогум и најава не напушти и замина во вечноста. Не остави вечно да тагуваме и бараме. Во своите најзрели години ни остави празнина што никогаш нема да ја пополниме.   На 11.12 ( сабота) во 11:30 часот ќе го посетиме твоето вечно почивалиште и положиме свежо цвеќе.

Таткото, братот и сите оние кои искрено те сакаа и почитуваа

ЖАЛНА ВЕСТ

Ги известуваме сите роднини и пријатели дека на  10.12.2021 година почина нашиот сакан сопруг, татко, брат и син

ПЕТАР ВЕСОВ - ПЕКО

Погребот ќе биде извршен на Градските гробишта Бутел на 11.12.2021 год. во 13.30 часот.

Од семејството Весови

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа тажни

ЉУПКА ЏУНДЕВА

3 години

Од твоите најблиски

ШЕСТГОДИШЕН ПОМЕН

Поминаа шест години откога не напушти и во очекување да се сретнеме повторно, но тоа не се случи наш сакан сопруг, татко, дедо и прадедо

БЛАГОЈА СТОЈАНОСКИ

29.02.1940-12.12.2015

Се што остана се само убавите спомени и сеќавања за тебе, бидејќи луѓето со големо срце никогаш не умираат.

Од семејството

 

СЕЌАВАЊЕ

Изминаа тажни

ПЕТАР ЏУНДЕВ

9 години

Од твоите најблиски

ШЕСТ МЕСЕЦИ

Без нашата сакана мајка и баба

ПОЛЕКСИЈА АЛЕКСОСКА

Поменот ќе се изврши на 11.12.2021 (утре) во 10.30 часот на старите градски гробишта во Гостивар.

Од ќерките со семејствата

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На 11.12.2021 (Сабота) се навршуваат шест месеци од смрта на нашиот мил и сакан сопруг ,татко,свекор и дедо

СТОЈМИР ДОМАЗЕТОВСКИ

По тој повод на 11.12.2021 во 11 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом на Градските гробишта Бутел и ќе му оддадеме достојна почит

Со неизмерна почит,сопругата Вера,синовите Зоран и Драган со семејствата

 

 

ЖАЛНА ВЕСТ

Почина Вуле

ЉУДМИЛ ГЕОРГИЕВ

ВУЛЕ

Од твоите другари и пријатели

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

на нашата мила, сакана и незаборавна

ЉУБИЦА ГЕОРГИЕВА

Помина една година исполнета со тага и болка без тебе.

Замина тивко во вечноста, времето поминува, а ти се повеќе ни недостасуваш. Твојот благороден лик, ведрина и мудрост вечно ќе останат во нашите срца и спомени. Почивај во мир наша најмила.

Поменот ќе се одржи на 11.12.2021 година, во 11 часот на Градските гробишта Бутел.

Со љубов, синот Георги и ќерката Елена со семејството

ТАЖНА ВЕСТ

Во недела на 5 декември не напушти нашиот сакан сопруг, татко и дедо

Д-р МИЛОРАД ЈАЊЕВСКИ

(1935-2021)

Во нашите спомени ќе остане неговиот младешки дух, желбата за живот и срдечност.

Погребот ќе се одржи на Градските гробишта Бутел во петок на 10 декември во 12 часот.

Од семејството

ТАЖНО СЕЌАВАЊЕ

Изминаа триесет и шест години без нашиот сопруг и татко

Инг. ЃОКО СКЕРЛЕВ

Годините не носат заборав.

Со длабока љубов и почит, сопругата Нада со ќерките Жанета и Андриана

ТАЖЕН СПОМЕН

СВЕТЛАНА НИКОЛОВСКА

1972-2011

Во среда на 8.12.2021 година се навршуваат 10 тажни години откако не напушти и не си меѓу нас. Горди сме на тебе што ни беше ќерка и сестра. Бескрајно ни недостасуваш. Во тишината на вечниот мир-со тебе се постојано нашата љубов и мисли.

Вечно ожалостени Мајката Мимоза, сестрата Здравка со семејството

ДЕСЕТГОДИШЕН ПОМЕН

на

ГОЦЕ АРНАУДОВ

2011-2021

Со тага и болка вечно ќе живееш во нашите скршени срца. Горди сме што ни беше брат-пејач кој што со душа и љубов испеа безброј хитови што вечно ќе се паметат и пеат. Никогаш нема да те преболиме. Беше звезда која никогаш нема да згасне ниту во небесното царство. Живееше за песната и замина со песната  ”Ќе заминам без да заплачам „

Од сестрата Катица Арнаудоваи браќата Тимчо и Васко Арнаудови со семејството од Германија

 

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На саканиот

РАНИЌ ПЕРИВОЈЕ (Фоки)

За мене ти засекогаш ќе бидеш мојот вечен непребол.

Почивај во спокој во тишината на вечниот мир.

Од сопругата Цеце.

ЖАЛНА ВЕСТ

На ден 6.12.2021 г. почина нашиот сакан

ТЕОФИЛ СПИРОВ

(11.03.1948-06.12.2021)

Посмртните останки ќе бидат изложени во капела Бутел на 7.12.2021 од 12:30-13 часот.

Со љубов од ќерката Андриана, зетот Срџан, снаата Нермина и внуците

ТАЖЕН ПОМЕН

На ден 09.12 се навршуваат 4 години од смртта на нашата

ОЛИВЕРА КИТАНОВА МИЦЕВСКА

Со љубов и тага се сеќаваме на неа.

Семејство  Китанови

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

на почитуваната

ПАВЛИНА КАРАНФИЛОВСКА

1927-2021

Дине, Злата, Лепа и Никола Мартиновски