врати се на Слободен Печат

ПОМЕН

ЕФТО СПИРЕСКИ

1951-2019

ТАТО,

Поминаа 5 години од твоето заминување и многу ни недостигаш.

Твојата ведрина, дух и енергија засекогаш се врежани во нас, во нашите срца.

Твоите Марија, Елена и Виктор

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

Помина една година без тебе

МИХАЈЛО НИШЛИСКИ

29.1.1938-1.2.2023

По тој повод на 27.1.2024 во 11 ч. во Соборниот Храм Св. Климент Охридски ќе ја обележиме годишнината од неговото починување.

Твоето отсуство се чувствува.

Ни недостасуваш.

Твоите Марина, Мартина со ќерките Анастасија и Јана и Бјанка

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до мојот колега и другар

ФИЛИП СТОЈАНОВСКИ

Почивај во мир драг пријателе.

Никола Петковски

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН
Во Недела, 28-ми Јануари 2024, се навршуваат 6 месеци од смртта на нашиот сакан сопруг, татко и дедо

МУРАТОВСКИ ИВАН

(1937-2023)

По тој повод, ќе го посетиме неговиот вечен дом и ќе положиме свежо цвеќе.

Од сопругата Елена,ќерката Катерина,зетот Горан и внукот Горјан

ЖАЛНА ВЕСТ

Ги известуваме нашите роднини и пријатели дека по кратко боледување почина нашиот сопруг,татко, дедо

ФИЛИП СТОЈАНОВСКИ

архитект

77 години

Погребот ќе се се изврши на ден 25.1.2024 (четврток) во 11 часот во Капела на Градските гробишта Бутел.

Сопругата Дринка и ќерките Александра и Симона

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до нашиот сакан

ЗВЕЗДАН

Почивај во мир, секогаш во нашите срца.

Пепи, Мирче и Марија

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

до мојот многу почитуван, мил и сакан зет

ЗВЕЗДАН ЏАМБАЗ

Почивај во мир. Секогаш ќе те носам во моите мисли и спомени.

Ленче Гаврилска

ТАЖНА ВЕСТ

На 21.1.2024 ненадејно почина мојот сопруг, татко и дедо

ЗВЕЗДАН ЏАМБАЗ

15.5.1957-21.1.2024

Мил мој Звездане, многу тешка, болна и тажна е разделбата.

Почивај во мир, секогаш ќе бидеш во нашите срца и мисли.

Сопругата Тања со Дарко и Елена со своите фамилии

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

ДУШИЦА ЏИНЛЕСКА

Една година без тебе.

Ни недостасуваш.

Од семејството

БОЛНО СЕЌАВАЊЕ

На 20 јануари се навршуваат 10 години од смртта на нашата мајчица

ВЕСЕЛИНКА БОЖИНОВСКА

Љубовта е појака од времето кое минува.

Ти си вечно присутна и водич во нашите животи.

Почивај во мир МАЈКА!!!

Со љубов и сеќавање

ќерките Лиле и Данче со семејствата

ТРИГОДИШЕН ПОМЕН

ФИЛИМЕНА ЖИВАНОВИЌ

1951-2021

На ден 20.1.2024 година(сабота) во 11.30 часот ќе го посетиме нејзиниот вечен дом во Бутел.

Од сопругот, децата и внуците

СЕЌАВАЊЕ

на нашиот сакан сопруг, татко и дедо

СТОЈКО ИВАНОВСКИ

Годините не можат да ги избришат спомените за тебе.

Те сакаме.

Твоите Стојанка, Марина, Бети, Сашо, Дејан, Ангела и Наталија

ТАЖЕН ПОМЕН

Сеќавање на нашата премила, сакана и непрежалена

Др. ПАВЛИНА МАРКОВСКА

14.1.2021-14.1.2024

Засекогаш ќе те носиме во нашите срца.

Слава ти!

Тагувајќи: Ана, Слободан, Аријана, Ордан, семејствата Котевски, Марковски и Диклич

ЗОШТО МИ СРЦЕ РАНИ?

ЏОЛЕВА МАРА

1946-2021 ГОД.

Големиот антички филозоф Сократ не правел разлика помеѓу животот и смртта.

Тоа било исто како што нема разлика помеѓу голема река која се влева во море и самото море.

Силно сакам тоа да е така.

На 13.1.2024 година ќе правиме три годишнина од смртта на нашата сопруга и мајка на гробиштата во Ѓорче Петров во 10 часот.

Сопругот Јосиф со синовите Антонијо и Ѓорѓи

ТАЖЕН ПОМЕН

Поминаа 40 тажни денови откако ненадејно нè напушти мојата сакана сестра

СТЕФАНКА МЕЛОСКА

(1946-2023)

Мила Стефче, Многу ни недостасуваш.

Нашата љубов кон тебе е неизмерна и секој ден си во нашите мисли и срца. Почивај во мир.

Од сестрата Бети со семејството

ЕДНОГОДИШЕН ПОМЕН

ВЕРКА ЛУКОВСКА

Поменот ќе се изврши на 13.1.2024 на Градските гробишта Бутел во 12 ч.

Од семејството

С Е Ќ А В А Њ Е

дипл. маш. инж. Бранислав Огњаноски

1941-2023 г.

Најмил,

Измина една година на неизмерна тага и болка по тебе.

Пламенот на огромната љубов, почит и восхит што го имаме кон тебе ГОЛЕМ ЧОВЕКУ, никогаш нема да згасне.

Многу ни недостигаш!

Од сопругата, децата, снаата и внуците

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

СВЕТЛАНА КУЗМАНОВСКА

Медицинска сестра-инструментарка

1948-2024

Изгубивме голем член на семејството,но се гордееме што те имавме тебе. Беше права дама.

Погребот ке се изврши денес на Градските гробишта Бутел од 11.30 до 12.30ч.

Почивај во мир.

Никола, Александар, Виктор,Тања со внуците Никола, Наум и Марко