врати се на Слободен Печат

 ПОМЕН

ПРЕДРАГ ФРАНОВИЌ

1939-2023

Поминаа четириесет дена, но вечно ќе те носиме во нашите мисли и срца. Ни остави прекрасни спомени и љубов што засекогаш ќе останат во сите нас.

Поменот ќе се одржи во вторник на ден 25.7.2023 од 09:00 часот на Градските гробишта Бутел.

Почивај во мир.

Од ќерките Елена и Даница со семејствата

ЖАЛНА ВЕСТ

Со голема тага во нашите срца ви соопштуваме дека на ден 20.7.2023 почина

ДРАГЕ ЈОВАНОСКИ

Неизмерна празнина и тага остави зад себе.

Твоите зборови и твојата насмевка засекогаш ќе бидат дел од нашите срца.

Почивај во мир, те сакаат од тука па  до вечноста Ирина и Игор…

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

На нашиот сакан сопруг, татко и дедо

Дипл. Арх. Инг. ДИМИТРИЈА ТРАЈЧЕСКИ

Ги покануваме  сите роднини и пријатели на ден 26.7.2023(среда) со почеток во 10 часот да присуствуваат на  четириесетдневниот помен во Соборниот храм Свети Климент Охридски во Скопје , за да му оддадеме последна почит и заеднички да го испратиме во вечноста.

Ќе те носиме секогаш во нашите срца.

Од сопругата Ефка, синот Виктор, ќерката Радица, зетот Сашо и внуките Михаела и Мила

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

ДУШИЦА ЏИНЛЕСКА

7.3.1938-22.1.2023

,

СЕЌАВАЊЕ

МАРИКА ПАУНОВСКА

Пет години болка, тага и разочарувања се претопија во едно, ги здружија силите во мисија да ги замразиме картите што ни ги подели судбината. Ти беше личноста што секогаш не водеше во вистинска насока и не советуваше секогаш да ѝм веруваме на сопствените инстинкти.

Почивај во мир.

Синот Иво, снаата Лидија и внуците Лука и Ина

СЕЌАВАЊЕ

МАРИКА ПАУНОВСКА

Пет години те нема, но ти остана да живееш во нашите срца. И уште си тука, со нас, секој ден. Пет години морници од тага еруптираат во нашите тела. Сѐ не боли, но ние ја прегрнуваме болката. Ти беше нашиот живот, нашиот компас, нашата ѕвезда северница, која сѐ уште свети и ни го покажува патот.

Почивај во мир.

Синот Игор, снаата Дафина и внукот Борис

СЕЌАВАЊЕ

 МИКА

Поминаа пет години откако замина во вечноста, изгаснувајќи го сонцето на моето небо. Пет години празнината на твоето отсуство одекнува со морничаво ехо во моето срце, а датумот 22.7.2018 година виси како некој ангел на смртта на мојот календар. Во сите мои книги, во секој мој збор, во секоја точка, се криеш ти како полен. Сѐ што напишав во моите книги, е во твој знак. Ах, Мика, ми останува само надежта дека наскоро ќе легнам во твојот гроб и тогаш ќе ти летнам во пресрет, ќе те фатам и ќе останам со тебе во вечна преград пред лицето на бесконечниот. Споени од смртта во рајот, наскоро пак ќе се сретнеме љубов моја, и пак ќе бидеш моја! Моја засекогаш!

МАРИКА ПАУНОВСКА

Вистинската љубов живее и по смртта.

Почивај во мир, жено моја.

Сопругот Борис

 

СЕЌАВАЊЕ

на нашата

ДАНИЦА ХРИСТОВА

2020-2023

Поминаа три години, но вечно ќе те носиме во нашите мисли и срца. Почивај во мир.

Семејство Христов

ДВЕ И ПОЛ ГОДИНИ НЕПРЕБОЛ

 Две и пол години ти со нас, ние без тебе. Две и пол години секој ден срцата ни зборуваат без да го чујат твојот глас. Недостасуваш премногу.

МИТРЕ КАЗАНЏИЕВСКИ

Во сабота во 9 часот ќе го посетиме твоето почивалиште во Бутел.

До следната заедничка прегратка со нашиот љубен син и брат.

Вечна ти слава!

Од таткото Душан, мајката Ружа и сестрата Елена Казанџиевски

ЧЕТИРИЕСЕТДНЕВЕН ПОМЕН

Поминаа 40 дена откако не напушти нашата сакана мајка, свекрва, баба и прабаба

САВКА МАНЕВСКА

По тој повод на ден 21.7.2023(петок) ќе се одржи помен на Градските гробишта Бутел во 10 ч. Ги покануваме сите роднини и пријатели да положиме свежо цвеќе во нејзин спомен.

Од синот Зоран, снаата Сузана со семејството

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

На нашата почитувана сосетка

КЕФСЕР НИКОЛОВСКА

Почивај во мир, драга наша Кефсер.

Од станарите од зградата на Бул. Илинден бр.87 Скопје

ПОСЛЕДЕН ПОЗДРАВ

Со неизмерна тага соопштуваме дека на ден 15.7.2023 година почина нашиот сакан

ВЛАДИМИР РАКОЧЕВИЋ

АДВОКАТ

1932-2023

Ќе живееш во секоја наша приказна, во секој спомен, во секоја солза и секоја насмевка, во сето она што љубов се вика. Ќе живееш во незаборав се додека живеат оние што те сакаат. Засекогаш ќе бидеш наш непребол.

Погребот ќе се изврши на ден 19.7.2023 година на Гробиштата во долно Нерези. Телото ќе биде изложено во црквата Свети Пантелејмон во долно Нерези од 10.30 до 11.30 часот.

Твои Гордана,Тања, Миња, Марија, Дарко

Ивана, Нела, Владимир и Христијан.

ПОСЛЕДЕН   ПОЗДРАВ

На нашиот најдобар и најмил Владимир

ВЛАДИМИР РАКОЧЕВИЋ

1932-2023

Ти беше и остана наша неизмерна љубов и почитување. Зад тебе останува голема мудрост, ведар и насмеан лик.

Твоите внуци, Марија, Дарко, Ивана и Нела

П О М Е Н

Помина една тажна година откако ненадејно престана да чука големото срце

на нашиот сакан татко, сопруг и дедо

ДРАГАН АНТАНАСОВ

1946-2022

Ни остави прекрасни спомени и љубов што засекогаш

ќе останат во сите нас.

Поменот ќе се одржи во сабота, 15. јули во 9:30 часот на неговиот вечен дом

на Градските гробишта Бутел.

Неговите најмили сопругата Павлина, ќерките Јасмина и Маја,

зетовците Илија и Петар со внукот Максим

ШЕСТМЕСЕЧЕН ПОМЕН

На нашата драга

ВЕРКА ЛУКОВСКА

Поменот ќе се одржи на ден 15.7.2023 (сабота)

во 10 часот на Градските гробишта Бутел.

Споменот за неа вечно ќе биде со нас.

Од семејството

ВЕЧЕН ПОМЕН

На револуционерот и патриот

ПАНКО БРАШНАРОВ

Народен пратеник од Велес

1883-1951

На 13.7.2023г. се навршуваат седумдесет и две години од упокојување

СЕЌАВАЊЕ

на револуционерот и АСНОМ

На 13.7.2023 г. се навршуваат седумдесет и две години од смртта на

ПАНКО БРАШНАРОВ

Народен пратеник од Велес

1883-1951

Од правнукот Костадин Сарагинов- Скопје

СЕЌАВАЊЕ

Десет години без нашиот сакан и почитуван

ПАНЧЕ МАЛИНКОВСКИ

(15.7.2013-15.7.2023)

Годините поминати со тебе засекогаш ќе останат во нашите мисли, срца и сеќавања.

По тој повод на 15.7.2023 година (сабота) во 10.00 часот ќе го посетиме неговиот вечен дом на Градските гробишта Бутел, да оддадеме почит и да положиме свежо цвеќе.

Со љубов и почит од семејството